Ziua Arieșului sărbătorită prin muncă de elevii din Mihai Viteazu

Sâmbătă, 7 octombrie 2017, elevii Școlii Gimnaziale”Mihai Vodă” s-au alăturat cu mare entuziasm celor care iubesc și prețuiesc Arieșul, participând la o amplă acțiune de ecologizare a văii acestuia. Acțiunea a demarat la inițiativa scriitoarei clujene Manuela Sanda Băcăoanu, a unei moațe din Munții Apuseni (așa cum se semnează ), prin propunerea ca ziua de 7 octombrie să fie declarată Ziua Arieșului și să fie sărbătorită ”prin muncă” de toți locuitorii văi Arieșului începând de la Turda până la Arișeni. Propunerea s-a transformat în realitate datorită atât voluntarilor, îndrăgostiți de frumusețile acestori meleaguri, cât și a sprijinului necondiționat oferit de Primăriile localităților de pe valea Arieșului și a Asociației culturale Avram Iancu.

Ecologiştii Şcolii Gimnaziale „Mihai Vodă”, din comuna Mihai Viteazu, au fost printre primii, care s-au înscris la această acțiune de suflet. Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a,sub îndrumarea diriginților prof Costea Violeta și Farcaș Mihaiela, au fost prezenți la Primăria comunei la ora 9. Aici s-au înarmat cu saci și mănuși de lucru și au pornit spre Arieș. Au ecologizat malul drept al Arieșului , din dreptul străzii Ciga, până la intrarea râului iubit în orașul Turda. Copiii au fost neobosiți, s-au întrecut la adunarea deșeurilor , fiind preocupați de colectarea a selectivă acestora.
Au fost plăcut impresionați de faptul că porțiunea din Mihai Viteazu a văii Arieșului este destul de curată, locuitorii comunei fiind conștienți că pentru a se bucura de un mediu sănătos trebuie să-l protejeze şi să-l ocrotească.
Deşi a fost o zi friguroasă, elevii școlii au muncit cu drag și au declarat Ziua Arieșului cea mai frumoasă zi de toamnă.

Prof. Farcaș Mihaiela