VIDEO – Situație DRAMATICĂ la Școala Gimnazială din Luna

În cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local, organizată vineri, la Luna, de la orele 12:30, reprezentantul Școlii Gimnaziale Luna a prezentat în fața consilierilor locali situația promovabilității în general și promovabilității la testările naționale.

În prezentarea sa, reprezentanta Școlii Gimnaziale din Luna a evidențiat faptul că, din totalul de 20 de elevi absolvenți ai clasei a 8-a, UNUL SINGUR a reușit să se înscrie la liceu, în timp ce 10 s-au înscris la școli profesionale și 3 elevi au abandonat școala.

Pe de altă parte, a fost evidențiat faptul că nici școala și nici grădinița din Luncani nu au autorizații sanitare pentru începerea noului an școlar, din pricina lipsei apei curente, apei potabile și canalizării.

În schimb, Școala din Luna și grădinița din Gligorești au autorizații.

Prezentarea a surescitat indignare în rândul consilierilor locali, care au contestat nivelul de implicare al părinților și al profesorilor în activitatea de educare a elevilor.

Chiar primarul, Aurel Giurgiu, a ținut un adevărat discurs în care a evidențiat necesitatea ca elevii să fie susținuți în cadrul procesului educativ, atât de profesori (cărora Giurgiu le-a solicitat o implicare mai mare), cât și de părinți.