Vasile Grumaz: “Ce voi face dacă ajung în Parlament?” (P)

În problema salariilor
Voi susține în Parlament reîntregirea salariilor bugetarilor cu 8% pentru a continua măsura luată de guvernul Ponta care a acordat o primă tranșă de 8%. În felul acesta se va reveni la nivelul anterior lunii mai 2010, când au fost tăiate de guvernul Boc salariile cu 16%.
Cota unică
Candidând la Camera Deputaților pentru Colegiul 8 Turda voi susține U.S.L. în păstrarea cotei unice de 16% și introducerea unor cote speciale de 8% sau 12% pentru cei cu venituri mici din 2012. Cota de 8% urmează să se aplice celor cu venituri sub 800 lei, iar cea de 12% celor cu venituri intre 800 și 1.600 lei.
Taxe
Ca viitor deputat de Turda mă angajez să susțin reducerea cu 5% a contribuțiilor de asigurări sociale (C.A.S.) începând cu 2013. De asemenea, voi milita pentru scăderea eșalonată a T.V.A., astfel încât până în 2016 să ajungă de la 24% cât este in prezent la 19% cât era în 2010.
Sănătate
Ca medic care cunoaște concret situația din sănătate voi depune toate eforturile pentru renovarea și dotarea Spitalului din Turda. Voi susține deblocarea posturilor din sănătate în funcție de nevoile turdenilor și de specificul fiecărui subdomeniu de activitate. De asemenea voi susține dezvoltarea sistemului de Urgență SMURD din Turda.
Educație
Alături de Sănătate, Educația va fi pentru mine ca viitor Deputat de Turda o prioritate. Voi susține U.S.L. pentru finanțarea corespunzătoare a educației, având ca țintă un procent de 6% din P.I.B., conform Pactului pentru Educație.
Infrastructură
Printre prioritățile mele se numără și acest domeniu de o importanță economică vitală. Voi susține programul pentru proiectarea, finanțarea și elaborarea unei solutii ocolitoare a orașului precum și toate proiectele naționale de drumuri și autostrăzi.
Agricultură
La nivelul Agriculturii voi susține intenția U.S.L. de a reduce T.V.A. la produsele agricole, pentru stimularea producției. Este vorba de introducerea unui T.V.A. diferențiat pentru produsele agricole, din care 9% sa fie reținut pentru buget și 15% rambursat producatorului agricol.

Leave a Reply