Turdenii din cartierul Băi au avut o noapte de coșmar

pana_curentNoaptea trecută a fost una de coșmar pentru locuitorii mai multor străzi din cartierul Băi Sărate din Turda.

Rămași fără curent electric în jurul orei 2:00, turdenii au fost nevoiți să rabde frig și întuneric în case până la ivirea zorilor, deoarece Electrica nu are serviciu de remediere a defecțiunilor pe timp de noapte.

Cu alte cuvinte, deși plătim facturi imense la curent electric, deși le plătim inclusiv certificatele verzi, pentru care ei ar trebui să le plătească, dacă vine noaptea și cade curentul electric trebuie așteptat până dimineață.

Ce dacă este aproape iarnă, iar termometrele se apropie de 0 grade? Angajații și conducerea Electrica dorm liniștiți și nu trebuie să-i deranjăm!

Ei bine îi vom deranja, pentru a le reaminti că le facturează pentru servicii pe care nu le prestează, fapt descoperit de Curtea de Conturi.

„Curtea de Conturi a descoperit foarte multe nereguli petrecute, in perioada 2010-2014, in sectorul energiei electrice, de la tranzactii dubioase cu certificate verzi pana la majorari nejustificate ale tarifelor de distributie de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei. Toate aceste nereguli sunt suportate de consumatorii finali, prin facturile majorate abuziv. Distribuitorii de energie si transportatorul national nu au efectuat investitiile necesare, fiind inregistrate, in patru ani, pierderi uriase in retea, estimate la aproape 2 miliarde de euro, insa au beneficiat de majorari de tarife, care mai departe au fost suportate de catre consumatori. Principalii distribuitori sunt Electrica, ENEL, CEZ si E.ON, iar transportatorul este Transelectrica.”, scrie hotnews.ro