Turda și Câmpia Turzii sub imperiul NĂMEȚILOR

DSCF3106Aseară, când am scris articolul cu zăpada care cade la Turda și Câmpia Turzii, nu puțini au fost aceia care ne-au acuzat de senzaționalism, amatori de scandal și cârcotași care n-au altceva de făcut decât să blagoslovească jurnalistul turdean, fără să știe că noi, ”15 minute”, când spunem ceva, spunem bine.

Acum, după 12 ore de la publicarea primului articol, Turda și Câmpia Turzii sunt sub imperiul nămeților, din pricina cantităților uriașe de zăpadă care au căzut, în ciuda celor care spuneau că ”nu e cod galben în județul Cluj”.

Totuși, utilajele de la dezăpezire acționează…mai greu, mai ușor, după posibilități.

La Turda, spre exemplu, nu toate străzile au fost degajate de zăpadă, iar unii ar spune că doar străzile principale au primit luxul de la fi practicabile. Am luat legătura cu Adrian Sălăgean, directorul Domeniului Public, care ne-a spus că se dezăpezește în funcție de priorități, dar că până la finele zilei, toate străzile vor fi degajate.

Tot la Turda am stat de vorbă cu cetățenii de pe străzile Gheorghe Dima, Prunului, Gheorghe Enescu, străzi considerate „neimportante”, iar respectivii cetățeni ne-au spus că în fiecare an ninge și în fiecare an trebuie să dezăpezească ei, cu lopețile, strada, dacă vor să circule.

”Dacă este un caz de ambulanță, vine ambulanța pe str. Viilor și până acolo bolnavii sunt duși pe targă”, spune un cetățean turdean, plătitor de taxe.

În ceea ce privește Câmpia Turzii, acest oraș este sub imperiul poveștilor și fotografiilor contradictorii, în condițiile în care directorul Domeniului Public, Cristel Frînc afirmă că totul este sub control, dar fotografiile postate de cetățeni pe rețelele de socializare spun exact contrariul.

„Din cicul: ne consultam, propunem, facem ! Se pare ca autoritatile locale au fost prinse pe “picior gresit” de caderea zapezii, sau cel putin ar trebui sa se implice. Am tot vazut poze cu ei pe facebook, ba au asfaltat, ba au impartit mere sau mai stiu eu ce, as vrea sa ii vad si in zapada, nu de alta dar se circula greu !” scrie un cetățean pe grupul ”Partidul Facebook”.

10891770_10203645665481681_8411777266142462475_n

Leave a Reply