Taraf București sărbătorește Nouă ani de muzică tradițională românească

În perioada noiembrie – decembrie 2017, Taraful București sărbătorește nouă ani de la înființare prin o serie de concerte aniversare și oferte pregătite pentru publicul larg.

Seria evenimentelor aniversare din aceasta toamnă a debutat cu un parteneriat cu Rona Hartner in cadrul căruia au fost susținute mai multe concerte în cadrul târgurilor tradiționale din aer liber și în diferite restaurante: Elisabeta, Sarpele roz, Hanu Berarilor, Carul cu bere, Old Sibiu etc.

În același timp, pentru a serba cei nouă ani de activitate, în perioada noiembrie-decembrie 2017 toate petrecerile corporate organizate cu participarea Tarafului București beneficiaza de 25% reducere.

Taraful București a fost înființat în 2008 de către artistul Mircea Constantin, absolvent al Conservatorului Regal de la Haga, Olanda, secția pian și violă. În cei nouă ani de activitate, formația a participat la zeci de emisiuni radio și TV iar în 2013, Taraful a căștigat Festivalul Maria Tanase Craiova 2013.

”Taraful Bucuresti sprijină tradiția și obiceiurile folclorice romanesti oferind organizatorilor de evenimente posibilitatea de a urma pas cu pas tradițiile românești vechi din bogăția și frumusețea folclorului național. Stăm cu drag alături de miri, incepind cu ,,gatitul mirilor”, ”ruperea turtei”, dansul mirilor, pana la voalul si hora miresei. Întâmpinăm cu voie bună prima ”scaldă” a copilului la botez și sărbătorim alături de prieteni și familie cununia civilă. Dorim sa cream impreuna atmosfera mult dorita de dvs, mergand pe premiza unicitatii fiecarui eveniment. De aceea, în funcție de tipul de eveniment, formatia noastră a pregatit muzică din folclorul romanesc, caffé-Concert, coveruri, muzică lăutărească autentică si muzica Bucurestiului de altadata interpretata instrumental si vocal, oferind un adevarat regal artistic imbelsugat tuturor invitatilor. Toate acestea sunt armonios completate de calitatea artistică a spectacolelor si măiestria interpretilor vocali, pe care îi acompaniază cu un real profesionalism”, a declarat Mircea Constantin, violist și conducător al Tarafului București.

Despre Taraf București
Creat în 2008 de artistul Mircea Constantin, Taraful Bucuresti este o formatie traditională compusă din vioară, braci, acordeon, țambal, contrabas, nai dar compunerea tarafului poate fi adaptată, astfel încăt formația să fie compusă doar din trei instrumentisti (Vioara/Sax, Orga si Acordeon). Ansamblul abordează un repertoriu vast si diversificat din folclorul românesc si muzică de petrecere, respectând întocmai traditiile romanesti.

Alături de muzica tradițională specifică petrecerilor de nuntă, cununie sau botez, Taraful Bucuresti interpretează diferite alte genuri muzicale pentru petrecerile corporate sau private: café concert, muzică ușoară românească și internațională, muzica lautarească autentică, coveruri, muzică veche, romanțe etc.

În cei 9 ani de activitate, Taraful București a colaborat cu muzicieni de elita și artiști renumiți, dintre care: violinistul Cornel Pantir, violonistul Marius Banica, Violonist Constantin Mirea Jr., Rona Hartner, Silviu Biris, Maria Constantin, Crina Matei, Rocsana Marcu, Nicolae Datcu, C-tin Magureanu, Ovidiu LIpan Tandarica ,Marius Mihalache etc.

Pentru a veni în sprijinul organizatorilor de evenimente, în perioada noiembrie-decembrie 2017, toate petrecerile de Craciun beneficiaza de o reducere de 25% iar toate evenimentele private rezervate pentru 2018 beneficiaza de reduceri de pana la 20%.