Senatorul USR, Mihai Goțiu, ia atitudine în problema râsului ucis la Tureni

Ca urmare a articolului prezentat de noi, în dimineața de ieri, în care am reliefat problemele cu care se confruntă animalele sălbatice care trăiesc în Cheile Turenilor și pe Dealul Buhi, ca urmare a montării parapeților de separare a sensurilor de mers de pe DN 1 E60, senatorul USR; Mihai Goțiu, specializat în probleme de natură și ecologie, a luat atitudine.

Acesta a declarat, în exclusivitate pentru ziarul „15 minute” faptul ca va cerceta situația de la Tureni, că va lua legătura cu edilul comunei, Daniela Mănăilă și că luni va adresa interpelări către Ministerul Transporturilor și către Ministerul Mediului, pentru a vedea dacă s-a respectat legislația, în totalitate, în momentul în care s-au montat respectivele separatoare.

„Am văzut la dumneavoastră pe site situația de la Tureni și am luat hotărârea de a mă documenta mai îndeaproape cu privire la acest subiect. Voi purta discuții și cu edilul comunei, dar și cu colegii de la ministere și, în eventualitatea în care acest lucru se impune, voi solicita ministerelor să se creeze breșe de trecere pe DN 1 E60”, a declarat Mihai Goțiu.

Senatorul USR este primul parlamentar clujean care se raliază ziarului „15 minute” și primarului de la Tureni, Daniela Mănăilă, în încercarea noastră de a rezolva problema animalelor sălbatice din zonă, care cad pradă traficului intens, din cauza lipsei breșelor de trecere.

Să fim serioși, până și în Africa s-au creat astfel de condiții, pentru ca animalele să treacă strada în siguranță … în România nu se poate?