Scormonitorii – o problemă MARE pentru Turda și Câmpia Turzii

Unul dintre fenomenele antisociale cel mai des întâlnite în cele două orașe ale noastre este reprezentat de persoanele care, mânați de sărăcie sau de lene, preferă să scormonească în gunoaie, în loc să muncească, lăsând în urma lor mormane de gunoaie, pe care le scot din containere și le aruncă pe jos.

Bunăoară, în urmă cu două săptămâni, Ziarul „15 minute” a făcut echipă cu Poliția Locală Turda și cu Prival Ecologic Servis în vederea stopării unui astfel de fenomen petrecut pe strada Constructorilor, acolo unde scormonitorii în gunoaie au lăsat prăpăd în urma lor, scoțând tot gunoiul afară din containere, în căutarea de lucruri valorificabile, dar nu au mai pus gunoaiele la loc.

Astfel, a fost nevoie de intervenția Poliției Locale și a echipelor Prival Ecologic Servis pentru a curăța zona punctelor gospodărești.

Ei bine în această săptămână, la Câmpia Turzii au fost semnalate nu mai puțin de 6 fenomene de împrăștiere a gunoaielor, dintre care unul a fost și filmat și vi-l redăm și vouă, fiindu-ne pus la dispoziție de către cititorii noștri.

Atât la Turda, cât și la Câmpia Turzii, efectivele de Poliție Locală sunt intens implicate în stoparea acestui fenomen, însă fără implicare civică și solidaritate politică va fi greu de realizat acest deziderat.