România-campioană europeană la accidente

Statisticile Poliției Rutiere pentru anul 2017 confirmă cifrele negre pentru al treilea an consecutiv în care crește numărul de morți pe șosele, capitol la care România este campioană în Europa: 8639 accidente rutiere grave, 8170 răniți grav și 1950 persoane decedate. În medie, 5 oameni mor în fiecare zi pe drumurile din țară.

Într-un interviu acordat săptămâna trecută celor de la Radio România Actualități, Asociația Pro Infrastructura a explicat câteva cauze generatoare de accidente. Pe lângă educarea șoferilor care trebuie să conducă responsabil, este foarte important să creștem gradul de siguranță rutieră al infrastructurii.
Anul trecut, cele mai multe decese s-au înregistrat pe DN6 București-Alexandria-Craiova-Lugoj-Timișoara-Cenad și pe DN2 București-Buzău-Bacău-Siret. Pe DN6 am avut 87 de morți (în 174 accidente grave) și pe DN2 un număr de 76 morți (în 177 accidente grave), adică, împreună, 8,35% din numărul total de victime.
Nici nu este de mirare. Aceste două coridoare de transport foarte aglomerate nu sunt dublate de autostrăzi, cu excepția segmentului Lugoj-Timișoara (aproximativ 50 km). Șoferii își riscă viața pe drumuri înguste, pe care se circulă haotic, cu viteză ridicată, ca de exemplu pe DN2, un drum 1+1 cu două acostamente care este folosit ca unul cu două benzi pe sens.
Dacă pe termen lung singura variantă este construcția de drumuri de viteză care asigură un grad ridicat de siguranță, pe termen scurt putem implementa soluții de mentenanță la costuri relativ reduse: asfalt fără gropi, instalarea de noi parapete și înlocuirea promptă a celor distruse sau ruginite, marcaje aplicate imediat după re-asfaltare și periodic după estompare, înlocuirea indicatoarelor deteriorate, curățarea catadioptrilor și completarea lor (furt, distrugere), toaletarea vegetației și, nu în ultimul rând, igienizarea rigolelor și șanțurilor pentru drenarea eficientă a apei.
Asociația Pro Infrastructura cere responsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să transforme DN2 într-un drum 2+1 alternativ, să asigure o mentenanță de calitate pe rețeaua existentă de drumuri și, mai ales, să crească substanțial ritmul de implementare a proiectelor de autostrăzi și drumuri expres!
Diana Cristea