Robert Szabo:„În loc să vezi PAIUL din ochiul altuia, mai bine să vezi BÂRNA din ochiul tău”

În ziua de astăzi e uşor să fi arătat cu degetul… foarte uşor, e o comandă dată de creier. Putem numi asta o limită inferioară, NEPROFESIONALĂ, sau un complex ce-l are cel de lângă noi?
Navigam acum, după ora 16.00 pe internet şi mi-a atras atenţia acest aspect. Ce să faci în acest caz. Să negi sau să închizi ochii? Să-l iei ca pe un defect sau ca pe ceva natural? Sunt întrebări lipsite de logică, sau de bun simţ?
Se spune că doar struţul crede că dacă îşi bagă capul în nisip nu-l vede nimeni. Acest lucru ne atrage atenţia că scamele care ne provoacă un imbold negativ atunci când le sesizăm la alţii, sunt de fapt o formă mai directă, dar subtilă despre NOI.
Este amuzant să vezi că o persoană care “îl otrăveşte pe celălat cu săgeţi amicale” nu este decât un semen de lângă tine, care trăieşte viaţa cu bune, cu rele. Dar, dacă te concentrezi mai atent pe viaţa lui, constaţi că este într-o perioadă mai slab productivă a vieţii urbane, dar palpabile.
Este mult mai real şi simplu să vezi la celălalt de lângă tine lucruri din interiorul tău. De fiecare dată când facem acest lucru vorbim despre propriile trăsături pe care nu vrem sau poate nu ştim cum să le recunoaştem.
Visăm fiecare la o lume mai bună, în care lucrurile frumoase sa primeze, însă, pentru unii acest lucru este… vorba cântecului… UNDEVA DEPARTE!
Viceprimarul Municipiului Câmpia Turzii,
Róbert István SZABÓ