Rezultate alegeri Turda şi Câmpia Turzii: PSD câştigă TOT!

IMG_4869Numărătoarea voturilor exprimate de cetăţenii din Turda şi Câmpia Turzii relevă faptul că Partidul Social Democrat este, cel puţin la nivelul acestor două municipii, cel mai pe val partid politic, iar faptul că mai sunt doi ani până la alegeri ar trebui să motiveze pe mulţi.

Astfel, la Turda, formaţiunea politică al cărui lider este Cristian Matei, a obţinut 31,6%, urmată de PDL, cu 13,0% şi PMP, cu 10,6% din voturile exprimate.

La Câmpia Turzii, lucrurile stau aproape la fel, PSD câştigând alegerile, cu 33,4%, pe locul doi fiind liberali, cu 16,8% şi democrat-liberalii, cu 9,6%.

În aceste condiţii, se impun unele schimbări de strategie şi chiar de conduce, la PNL Turda, respectiv PDL Câmpia Turzii.

La PNL Turda, scorul infim obţinut în actualele alegeri, demonstrează faptul că organizaţia turdeană a liberalilor nu are un lider capabil să ducă o campanie electorală, ca să nu mai vorbim de faptul că nici ceilalţi lideri ai PNL-ului nu au popularitatea necesară funcţiei pe care tronează.

Pe de altă parte, PDL Câmpia Turzii trebuie să-şi găsească o strategie, un lider şi un candidat pentru 2016, pentru că la cum duce Haiduc lupta politică, s-ar putea ca maxim 1 consilier să aducă PDL-ul la următoarele alegeri.

Dacă este să vorbim despre PSD, la Turda, social-democraţii îşi continuă trendul uşor ascendent, care i se datorează, în mare parte, lui Cristian Matei, astfel că este nevoie de constanţă dacă echipa condusă de acesta vrea să-l detroneze pe Tudor Ştefănie, peste doi ani.

La Câmpia Turzii, observăm de departe, cel mai puternic PSD din istoria ultimilor 15 ani, un PSD unit şi capabil să adune voturi şi un lider, Petre Pop care, ajutat şi de echipa sa, duce cu brio lupta privind adunarea de voturi.

Leave a Reply