Procurorii iau la puricat Registrul Auto Roman inainte de Revelion: coruptie si spagi din plin

De parca ar exista vreun sofer roman care nu a rezolvat problemele la RAR cu putina atentie, de parca nu au dat toti cei care s-au dus pentru omologari spaga si de parca nu se facea totul la vedere, DGA a luat azi la puricat mai multe centre RAR din Romania. Distribuie pe Facebook
Sa fim seriosi: daca ar vrea cineva sa faca ceva in privinta coruptiei de la RAR care domina aceasta institutie de ani buni, ar fi facut deja ceva. Toata lumea stie pe toata lumea care s-a dus acolo si a dat spaga. Toata lumea stie pe cineva care lucreaza acolo si care aranjeaza treburi. Nu mai spunem de cazurile concrete in care am fost noi implicati si in care am platit dreptul Registrului Auto Roman. Nu este niciun secret, nu este nimic ascuns, totul e la vedere. Vrei sa omologhezi un motor cu acte, conform legii, motor cu care a fost prevazut acel model? Arunca un ochi un inspector si zice ca nu se poate. Ai dat spaga, brusc, ai motor nou in acte. Ai o masina adusa de afara pe care inpsectorii o considera non-Euro, desi e din Germania si acolo este Euro 4? Nicio problema: dai o inghetata si se trece Euro 4 in acte. Iar cazurile pot continua la nesfarsit. De fapt, asteptam cu drag comentariile cititorilor, deoarece la orice articol legat de RAR apar sute de comentarii ale oamenilor care au patit tot felul de lucruri in unitatile RAR din toata tara.

Nu stim de ce, poate ca sa arate ca fac treaba pe final de an, DGA, Directia General Anticoruptie, face astazi 68 de perchezitii in judetul Mures la persoane banuite de coruptie. Perchezitiile se fac atat la sediul Registrului Auto Roman Mures, cat si la Serviciul Pasapoarte. Sunt banuiti de nereguli un angajat al Politie si mai multi functionari de la RAR. Inclusiv in Bucuresti au fost politistii la sediul RAR de unde au ridicat documente.

Conform DGA, “Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în cursul acestui an, un cetăţean din Mureş a pretins şi primit în mod repetat sume de bani de la diferite persoane în scopul facilitării omologării individuale şi emiterii cărţii de identitate a vehiculelor în regim de urgenţă, fără programare, pentru autovehicule rulate de proveninţă străină, aflate la prima înmatriculare în România. Activitatea infracţională a fost realizată cu sprijinul unor funcţionari din cadrul RAR Mureş”. In plus, “cetăţeanul a beneficiat de sprijin din partea unui agent de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Evidenţa şi Eliberarea Paşapoartelor Simple Mureş. Acesta, în exercitarea atribuţiilor de serviciu a eliberat unor persoane din anturajul său documente de identitate, în schimbul unor foloase materiale, fără programare, în regim de urgenţă şi fără a achitarea taxelor aferente eliberării în regim de urgenţă”, mai spun ofiţerii.

sursa: 4tunning.ro