Primarul Cristian Matei – stadiul proiectelor și strategia de dezvoltare a municipiului


Într-un interviu acordat Televiziunii Române Cluj, primarul Cristian Matei aduce în atenția cetățenilor stadiul proiectelor în derulare și strategia de dezvoltare pentru următorii ani. Astfel că, primarul aduce în discuție probleme arzătoare ale municipiului cum ar fi, asfaltarea străzilor, reabilitarea spitalului, investițiile în școli și altele.

”Arterele vor fi asfaltate și modernizate la nivel european”, a precizat primarul, făcând referire la Proiectul de mobilitate urbană care conține cel puțin 10 proiecte subsecvente, printre care asfaltări, achiziție autobuze pentru transport public, piste de biciclete, biciclete pentru închiriat, monitorizarea inteligentă a orașului.

În ceea ce privește spitalul din Turda, primarul Matei,a precizat că a făcut demersurile necesare pentru a atrage fonduri de investiții în vederea reabilitării, 52 de milioane de lei , sumă care ar putea veni în acest an.

Peste râul Arieș se va realiza un parc, iar terenul de acolo va fi decontaminat. Banii pentru realizarea acestui parc s-au obținut deja, contractul de finanțare a fost semnat de către primar, iar lucrările ar putea fi finalizate până la sfârșitul anului 2019.

Gabriela Cărtuță