Prima ediție a memorialului Szabolcs Pal – la Luncani

În această dimineață, de la ora 9:00, primăria și consiliul local al comunei Luna au organizat prima ediție a memorialului „Szabolcs Pal”, dedicat tânărului care a decedat, în Postul Crăciunului, anul trecut, răpus de cancer.

La startul competiției s-au adunat mai multe echipe din comuna Luna, prieteni de-ai tânărului, dar și prieteni de-ai familiei sale, așa cum este și primarul comunei, Aurel Giurgiu, pe care-l leagă o prietenie de peste 30 de ani cu tatăl tânărului răpus de necruțătoarea boală, anul trecut.

Durerea pierderii tânărului a fost cu atât mai mare pentru familia sa cu cât era un student eminent, la două facultăți, care nu avea vicii și care era ajutorul de nădejde al tatălui său la microferma pe care o deținea.

„Un memorial este un eveniment la care nu ne ducem cu mult entuziasm și cu plăcere. De aceea nici bucuria victoriei nu seamănă cu cea a câștigării unei alte competiții. După cum știți toți, pe mine personală mă leagă o prietenie de aproape 30 de ani cu familia Pal, de aceea îmi este foarte greu să vorbesc de Szobi la trecut. Am fost alături de el și de familia lui de la naștere și până când bunul Dumnezeu a hotărât să-l ducă la El. Sunt convins că și voi, care ați fost prieteni și colegi dragi, plecarea lui a lăsat un gol imens în sufletele voastre. Aș vrea ca voi toți care sunteți aici să rămâneți prieteni pe vecie, indiferent de echipa din care faceți parte pentru că prietenia este unul dintre cele mai minunate lucruri pe care Dumnezeu ni le-a lăsat pe pământ. Astăzi sunt sigur că Szobi, de acolo de Sus, v-a văzut și vă mulțumește că nu l-ați uitat și că îi cinstiți memoria. În numele meu, al domnului viceprimar și al consiliului local vă mulțumesc că v-ați făcut timp pentru a participa la acest Memorial și vă doresc mult succes în competiții și multă sănătate vouă și familiilor voastre”, a fost discursul rostit de primarul comunei Luna, Aurel Giurgiu, la eveniment.

Administrația locală de la Luna și-a făcut un obicei din a cinsti memoria tinerilor din zonă organizând competiții sportive, cu ideea de a menține mereu tinere, spiritele din comună.