Prezidenţiabilul patriei…

Ovidiu BucurCa să concluzionăm şi să trecem mai departe, o spunem scurt şi la obiect: LUMEA VREA ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN PENTRU BANI. Restul e gargară cu apă chioară.
Dar acum să discutăm despre adevărata miză a anului 2014, funcţia de prim-om al statului, de preşedinte.
Pentru funcţia aceasta, atât de mult râvnită şi care oferă câştigătorului nenumărate pârghii a început deja lupta, iar cine spune că nu este aşa, ori nu cunoaşte politică, ori este naiv. Funcţia de preşedinte al României, având în vedere actuala Constituţie, conferă alesului oportunităţi şi mecanisme de “reglare a democraţiei”, la care orice om politic de prim rang visează şi speră.
Aşadar, să vorbim puţin despre cel sau cea care are cele mai mari şanse de a deveni preşedinte, în noiembrie a.c.
În cursă, neoficial, s-au înscris mai mulţi şi deşi se vorbeşte despre un candidat al dreptei, despre acesta poate fi vorba, exclusiv, după primul tur de scrutin. În turul al doilea va fi momentul când toată floarea cea vestită a dreptei se va coaliza, pentru a susţine un candidat care să se ia la trântă cu Victor Ponta, pentru că Ponta va fi, fără niciun fel de echivoc, prezidenţiabilul PSD-ului în noiembrie.
Acum, să fim serioşi, toată lumea vede cum ochelaristul şef de Guvern iasă în faţă şi-şi face campanie, iar acesta nu este, neapărat, un lucru rău…rele sunt altele pe care le-a comis şi le comite premierul, dar despre astea, cu o altă ocazie.
Revenind la valorosul care se va înfrunta cu Ponta, acesta proveni din trei surse: A. PNL, B. PDL+PMP+FC+PNŢCD şi C. Surpriza Emisiunii.
Dacă este vorba de PNL; avem doi candidaţi plafonaţi, care nu au cum să acceadă în turul doi de scrutin, mai ales după doi ani de linguşeală pe lângă PSD…ne-am lămurit cu liberalii, adio.
De la PDL şi diviziile inferioare, pentru că nu putem vorbi despre partide politice, un prezidenţiabil concret şi stabil ar fi Mihai Răzvan Ungureanu.
Mason este, şcolit este, şef de serviciu secret a fost, are toate calităţile pentru a duce politica externă a României.
Da, veţi spune că nu avem nevoie de un mason şi că trebuie să ne bazăm pe ai noştri, ei bine eu spun că ai noştri ca brazii, în 25 de ani, au dat-o de gard destul.
Revenind la MRU, acesta se bucură de o reală simpatie din partea votanţilor şi singurul său impediment este gluma de partid pe care şi-a făcut-o…dar trebuia să-şi facă partid pentru a nu mai da impresia că ar fi coordonat de Băsescu…şi coordonaţi de-ai marinarului sunt destui, de la Predoiu, la Udrea şi la Pavelescu, toată lumea îl ploconeşte pe liderul suprem.
Acum să ne îndreptăm atenţia asupra Surprizei Emisiunii…n-o să fie Vadim, aşa cum speră nebunii, n-o să fie nici Oprescu(e prea prieten cu Ponta), dar s-ar putea să fie… Isărescu.
Mugur Isărescu a dat, de mai multe ori, semne că ar intra în politică…dar cel mai elocvent semn a fost săptămânile trecute, când s-a apucat să critice politica fiscală a Guvernului.
Pe de altă parte, Isărescu este cel mai bine văzut dintre oamenii publici ai ţării, având un scor peste Ponta şi Băsescu. Totodată, Isărescu este mare maestru al masonilor, ceea ce-i conferă o calitate în plus, în raport cu negociatorii internaţionali.
Dacă Isărescu va candida, vom avea un preşedinte real, fără blaturi, fără coabitări, cu o idee clară spre dezvoltarea României, pe termen lung.
Dacă nu va candida Isărescu, vom orbecăi ca nişte pui de mâţă, plouaţi în realitatea modernă, prea rapidă pentru a aştepta ca românii să se trezească.
Avem nevoie de Mugur Isărescu, deoarece Isărescu a fost SINGURUL care a reuşit să echilibreze economia românească, în perioada 1996-2000, când a fost dezechilibrată datorită mentorului lui Ponta, acest Gandalf al politicii Româneşti, Vladimir-Ilici.
Prin urmare, votaţi, dragi români, nu cu inima…inima este pătimaşă şi te bagă în bucluc…votaţi cu capul, deoarece doar capul poate să le prevadă în viitor.

Leave a Reply