Patinoarul de la Câmpia Turzii – mai rentabil decât a fost Domeniul Public în doi ani

„Patinoarul ilegalității” sau „Eșec Total” au fost două sintagme care ne-au determinat să facem o investigație în ceea ce privește costurile și încasările înregistrate de Patinoarul de la Câmpia Turzii, de la deschidere și până la data de 29 decembrie 2016.

În acest sens, am formulat o cerere către Primăria Câmpia Turzii, pentru a vedea despre ce sume vorbim, atunci când apare în discuție patinoarul.

În ceea ce privește costurile de edificare a acestuia, în conformitate cu răspunsul primit, acestea au fost de 80.000 de lei plus TVA, adică 96.000 lei.

Referitor la încasările înregistrate de la deschidere și până la 29 decembrie (ziua în care am trimis cererea), acestea au fost de 21.673 de lei, adică peste 1400 de lei/zi de funcționare.

Făcând două analize economice, putem să presupunem, fără greșeală, care dacă trendul de încasăr se menține, nu numai că Patinoarul își va recupera cheltuielile, dar va fi și o investiție profitabilă pentru bugetul local.

Pe de altă parte, nu putem să nu remarcăm faptul că în doar 15 zile de funcționare, patinoarul a adus mai mulți bani la bugetul local decât a adus Domeniul Public Câmpia Turzii în doi ani de funcționare (2015 și 2016).

Astfel, în timp ce de la patinoar au venit peste 21.600 de lei, de la Domeniul Public, în perioada lui Cristel Frînc, au venit un număr de lei egal cu particulele prezente pe toba mare, DUPĂ CE A FOST BĂTUTĂ, adică 0 lei, 0 bani.

Așadar … unde este „eșecul total”?