Părerea ”cetitoriului” despre ziarul ”15 minute”

Chart (4)Săptămâna trecută v-am lansat o provocare, prin care v-am îndemnat să răspundeți la un sondaj realizat prin intermediul isondaje.ro.

Am vrut, astfel, să vedem ce părere aveți despre cotidianul nostru online, despre știrile pe care le prezentăm, despre ce știri ați vrea să citiți în 2016 și despre așteptările voastre legate de noi.

Din totatul de 180 de respondenți, 130 au fost bărbați și 50 au fost de sex feminin, cu o medie de vârstă a ”cetitoriului” de 35,8 ani.

La întrebarea ”Îți place site-ul ziar15minute.net?”, o marjă covârșitoare de peste 83 de procente au răspuns pozitiv.

La întrebarea ”Care sunt știrile tale preferate”, 28,3% preferă știrile politice, locurile următoare fiind ocupate de știrile sociale, sportive și economice.

La întrebarea ”Ce aștepți de la ziar15minute.net în 2016?”, fiind întrebare deschisă, răspunsurile au fost la fel de deschise. Astfel, unii așteaptă să fim imparțiali în campania electorală, alții vor să avem o audiență mai mare și cât mai mulți cititori online, alții își doresc să susținem dreapta politică și să fim naționaliști, dar au fost și vreo două răspunsuri care ne doresc să falimentăm (haha).

I-am întrebat pe cititorii de online, dacă urmăresc și varianta print și, surprinzător, deși mulți au afirmat că nu citesc print-ul, motivul invocat a fost unul foarte practic: vor să salveze natura și să cruțe copacii din care se face celuloza pe care noi o folosim la ziare.

Ca o concluzie, acest sondaj ne-a ajutat să ne dăm seama care sunt trendurile pentru 2016, în materie de așteptări de la presă, ne-au ajutat să facem o delimitare clară între cititorii de online și cei de print și ne-au determinat să ne reiterăm ideea de a nu renunța la varianta print cel puțin 10 ani de acum încolo.

Vă mulțumim tuturor pentru interesul acordat și pentru răspunsurile date!