Ovidiu Bucur: „Liberalii turdeni – speculanții”

Ovidiu_Adrian_BucurLăturile pe care liberalii turdeni le servesc sub formă de „comunicate de presă”, postate doar la ei pe site, devin din ce, în ce, mai ridicole.Lăturile pe care liberalii turdeni le servesc sub formă de „comunicate de presă”, postate doar la ei pe site, devin din ce, în ce, mai ridicole.

Fără dovezi, fără documente palpabile și fără, practic, a avea ceva elocvent, liberalii turdeni s-au transformat într-un fel de speculanți, care adresează întrebări insinuante, sperând că vor atrage atenți electoratului și că-l vor discredita pe primar sau pe membri echipei sale.

În ultima perioadă, ținta predilectă a echipei galbene din consiliul local turdean a fost Bogdan Ursuleanu, directorul general al Administrației Patrimoniului Imobiliar, iar marea problemă a liberalilor a fost faptul că firmele lui Ursuleanu au lucrat pe pierdere.

„Dom-le, nu să poate ca Ursuleanu să aibă trei firme de apartament, cu care să lucreze în pierdere”, este mesajul absolut ridicol pe care liberalii l-au postat în ultima perioadă la ei pe site (că, demult, presa i-a redus la stadiul de frustrați și nu lai mai publică lăturile).

Pe de altă parte, liberalilor nu le convine că Ursuleanu, un om care s-a ocupat cu organizare de evenimente, este director la Administrația Patrimoniului Imobiliar. În virtutea lor era mai bine un alt director, probabil liberal, care sî facă treaba ca până acum.

Nu contează că grație tandemului Matei-Ursuleanu, orașul Turda arată ca o floare. Nu contează că avem, în sfârșit, parcări de autobuze pe centru, nu contează că s-au relocat locurile de taxi, nu contează că, în sfârșit, marcajele rutiere sunt elocvente, nu … de ce a lucrat Ursuleanu pe pierdere e marea dilemă și problemă a liberalilor. Pe de altă parte, începe să fie zgârietor la retină să citim speculațiile liberalilor turdeni.

„Dincolo de ultimul ceas, aveți obligația, domnule primar PSD Matei, să le spuneți turdenilor care a fost bugetul total al acestui eveniment, din ce surse s-a conturat el (cât de la bugetul local, cât din sponsorizări, cât din închirieri etc.) și care au fost firmele care au câștigat contractele pentru organizarea acestui eveniment. Altfel spus, cât, de unde și cui am plătit banii turdenilor?!” este o parte din cel mai nou comunicat al PNL Turda în care, culmea, liberalii folosesc o fotografie a cărei sursă trec site-ul celor de la T9.

Dragi liberali ridicoli, dacă vreți să aflați cu ce firme s-au făcut contractele, uitați-vă, dragilor, pe SEAP. Acolo apar toate contractele făcute de Primăria Turda pentru ZMT 2017, de la catering, la confecționări de baloane. Nu mai puneți întrebări insinuatoare, nu mai dați de înțeles, fiți bărbați, documentați-vă apoi vorbiți.

Dar liberalii turdeni ne-au obișnuit cu gargara ieftină și par tot mai apropiați, ca identitate și valoare, cu tehnocriții de la T9. Pe de altă parte, atât de apropiați de retorica și caracterul T9 au devenit liberalii turdeni încât nu numai că dau rateuri în cunoașterea legii, așa cum a făcut Marius Ritter, care a contestat finanțarea echipei de fotbal, Sticla Arieșul Turda, speriat fiind că „dacă, doamne feri, se iau bani de la spital”, fără să știe că banii pentru sănătate nu pot fi relocați în alt capitol financiar; dar nu au venit cu niciun proiect de dezvoltare pentru Turda, fapt semnalat chiar de primarul Cristian Matei, care le-a cerut liberalilor să vină cu proiecte, nu numai cu gargară.

Deh, e mai simplu să faci pe interesantul, să pui întrebări speculative, fără dovezi, fără informații concludente și să dai de înțeles la lume, fără să spui, defapt, nimic. Pentru proiecte de dezvoltare e nevoie de muncă, de responsabilitate, de implicare, or … asta cu munca, responsabilitatea și implicarea e mai grea la liberalii turdeni care, în perioada lui Suleyman, erau „macarale”, fiind buni doar la aprobat proiectele șăfului, iar acum sunt „megafoane”; urlând cât îi țin rărunchii că au ei informații că iarba are gust de alb și că lumea face șmenării în Primărie. Băieți, dacă luăm la puricat șmenăriile făcute de-ai voștri în Primărie, mai vine odată DNA-ul la Turda.

Oricum a venit odată!