Ovidiu Bucur: „La sagrada famiglia”

Ovidiu_Adrian_Bucur Era o perioadă în care lupta politică, atât la nivel local, cât și la nivel național, făcea deliciul cetățenilor de rând.
Țin minte că, fiind adolescent, adoram să văd câte o dispută parlamentară între PDSR (cum era atunci) și Convenția Democratică. Nu erau bani pentru toate și politicienii păreau niște incompetenți, dar când se apucau să discute în contradictoriu era un real deliciu.
Anii au trecut și la fel cum s-a erodat democrația românească, așa s-a erodat și încrederea populației în partide și sisteme politice. Nimeni nu mai are încredere în nimeni și, cu precădere, cei care merg la vot, fie fac parte dintr-un partid politic, fie au un interes ca un anumit partid sau candidat să iasă câștigător, astfel că puțini mai sunt cei care votează și urmăresc politica mioritică din pură pasiune.
Nu poți să-i condamni, devreme ce eroziunea partidelor și dispariția oamenilor de valoare au creat peisajul pe care-l vedem, actualmente, la București, precum și peisajele și actorii pe care-i vedem pe plan local.
Acum, din disperare și lipse de resurse, bătălia politică a devenit una dincolo de ideologii și doctrine, pentru că ideologiile și doctrinele au murit, cam de prin 2000 și s-a transformat într-o bătălie mult mai aproape de os.
Mai nou, personajele slabe din politică, atât la Turda, cât și la Câmpia Turzii, duc adevărate războaie împotriva familiilor opozanților politici.
Se aruncă mizerie în orice noțiune de familie, iar ceea ce este mai grav este faptul că unii merg până într-acolo încât se leagă de copiii opozanților lor.
La fel au pățit atât Cristian Matei – în momentul în care T9 și PNL i-au atacat familia, dar și Dorin Lojigan – în momentul în care Petre Pop și alți membri PSD i-au atacat … fetița minoră, prin cuvinte și aluzii absolut retardate.
Oamenii ăștia nu înțeleg că până și în vremuri de război, femeile și copiii, dar mai ales copiii, sunt lăsați în pace, chiar dacă armatele invadatoare mărșăluiesc prin teritoriile invadate.
Nici animalele, dragi cititori, nu atacă odraslele altor animale, doar pentru victoria proprie pentru că animalele înțeleg că puii sunt viitorul speciei, dar omul … omul este singura ființă de pe pâmânt care este chitită spre autodistrugere, singura specie care investește mai mult în arme decât în pâine și singura specie care, în lipsa unei educații și a unei culturi, atacă verbal sau fizic copiii semenilor lor.
„La sagrada famiglia” este numele unei catedrale din Spania, dar este și un concept adoptat până și de mafioții sicilieni, de Cosa Nostra.
Familia, pentru adevărații mafioți, este ceva sacru, ceva de care nu te legi și ceva pe care n-ai voie să pângărești.
Păcat mare că în politica locală din Turda și Câmpia Turzii au pătruns indivizi atât de haini și de negri la suflet încât , fie din lipsă de argumente, fie din lipsă de cultură și bun simț, se leagă de familiile oamenilor cu care concurează „pentru ciolan”.
Oare chiar atât de răi am ajuns ca specie încât nu mai avem argumente și începem să aruncăm
noroi înspre familia adversarului nostru.

Atunci am luat atitudine, ca și acum, când familiile a doi primari sunt atacate, de către adversarii politici, în mod constant.
Nu știu dacă reprezentanții PNL Turda, ai T9 sau ai PSD Câmpia Turzii ar fi la fel de joviali dacă, de exemplu, cineva s-ar hotărî să le ia familiile în tărbacă și să se lege de neveste, de copii și de mame sau tați.
Nu vă mai jucați cu lucruri sfinte, dragi politicieni, aveți un minim de decență și țineți lupta politică la nivel de argument, nu de golănie ieftină, pentru că altminteri s-ar putea ajunge la lucruri grave, demne de țările africane sau subdezvoltate, iar noi chiar nu mai avem nevoie de astfel de lucruri.