Ovidiu Bucur: „Incapabilii…”

Ovidiu_Adrian_BucurBăi nene, am vrut să las subiectul ăsta să moară, pentru că nu am vrut să jignesc oameni, însă uneori calea spre trezirea oamenilor este să-i jignești.

Așadar am decis să scriu această opinie cu speranța că unii vor citi, se vor simți cu musca pe căciulă și vor acționa în consecință.

Mai exact, mă refer la persoanele care, în urmă cu tre săptămâni au vrut să devină polițist local și s-au prezentat la proba sportivă a examenului de accedere în Poliția Locală Câmpia Turzii. Cum este posibil să te prezinți la un examen sportiv la care n-aveai altceva de făcut decât alergare de rezistență și să nu treci proba? Ce fel de supraponderali burtoși și ieșiți din formă vor să devină polițist local la Câmpia Turzii?

Pe de altă parte, am înțeles că din toți cei care au vrut să devină polițist, doar 4 au trecut de proba sportivă și s-au prezentat la proba teoretică, unde au picat cu toții. Oameni buni, mulți polițiști s-au supărat atunci când Vacanța Mare au lansat personajul „Garcea”, însă din rezultatele de la probele teoretice, care sunt DOAR DIN LEGISLAȚIE, deduc faptul că există câte un Garcea în fiecare om care vrea să ajungă polițist național sau local ???

Vă spun eu care-a fost șmecheria. Era o vreme când existau gardienii publici, acei „boemi” ai administrației, un fel de polițiști fără atribuții, care purtau uniformă, dar nu puteau face nimic cu ea, fără să încalce niște reguli. Ei bine, încă din perioada gardienilor publici, angajările și concursurile beneficiau de o oarecare indulgență din partea comisiei de supraveghere și corectare, atât la sport, cât și la teorie … știu asta pentru că … să zicem doar că știu.

Așa se face că mulți dintre cei care s-au prezentat la examen s-au gândit că „doră, dacă le trăbă 10 posturi de polițist, numa ăia slabi de tăt nu vor trece proba” … și nu a fost așa, pentru că în sfârșit, la Câmpia Turzii, este vorba despre performanță. Performanță sportivă, că nu poți să fugi după hoț dacă ai 160 de kile în viu și performanță în legislație, pentru că mulți infractori vor să scape de pedeapsă, folosindu-se de texte de lege inventate.

Ca atare, cei care sperau că „Dă Dumnezo!” s-au trezit că „Dumnezeu îți dă, dar nu te bagă în examen”.

Cel mai probabil, mai bine de jumate dintre cei care au picat probele s-au simțit nedreptățiți și consideră că au fost dezavantajați, însă asta ar trebui să-i determine să încerce din nou, atunci când se vor organiza noile examene de accedere în Poliția Locală.