Ovidiu Bucur: „Homosexualii, pomohacii și circul ieftin”

Ovidiu_Adrian_BucurToată lumea știe că mâine, la Cluj Napoca, este programată prima paradă a homosexualilor și lesbienelor din Transilvania.
Ceea ce este interesant în legătură cu această paradă este faptul că se va organiza pe fondul scandalului izbucnit în Biserica Ortodoxă Română, cu privire la orientarea sexuală a preotului, Cristian Pomohaci.
Personal, n-am fost și nu pot fi și nu voi fi de acord niciodată cu promovarea homosexualității și de fiecare dată când am avut ocazia, i-am boscorodit pe homosexuali pentru ideile lor idioate de a organiza parade și marșuri și prostii de genul.
În primul rând, n-ar trebui să fie treaba nimănui ce perversiuni „betege” face fiecare în patul lui, în al doilea rând, dacă homosexualii se consideră atât de normali, de ce trebuie ca de fiecare dată să atragă atenția asupra lor?
Adică, nu mă înțelegeți greșit, îi respect și îi accept pe toți oamenii, indiferent de orientarea lor sexuală și atât timp cât orientarea lor sexuală nu se atinge de orientarea mea sexuală, dar în momentul în care un grup de persoane vrea să organizeze o paradă a „comunității LGBT”, este clar că fac din această paradă un circ ieftin și vulgar, în care orice noțiune vis-a-vis de respectarea și acceptarea comunității lor dispare.
Nu pot să accept ca, într-o lume în care s-a mărșăluit pentru dreptatea și egalitatea persoanelor de culoare, homosexualii și lesbienele folosesc „un marș” pentru a arăta cât sunt de grotești, de vulgari și de lipsiți de bun simț.
Niciodată, la marșurile de eliberare a negrilor din Statele Unite n-am văzut oameni îmbrăcându-se în dashiky, mâncând pepene roșu și pui prăjit și ținându-se de mădular în timp ce strigă „mine is bigger than yours” și nu îmi amintesc ca Martin Luther King să-și fi ținut celebrul discurs „I have a dream” pe ritmuri de hip-hop.
Nu, pentru că pentru acei oameni, oprimarea și discriminarea erau lucruri cu adevărat serioase, dar pentru poponarii și băiețoaiele din România, oprimarea și discriminarea nu există.
Când ați văzut, ultima dată, un homosexual bătut de Poliție pentru faptul că este homosexual?
Dar o lesbiană violată de bărbați, pentru a o converti la heterosexualitate?
Vedeți? Poate am avea nevoie de astfel de fapte, doar ca să le-aducem aminte homosexualilor și lesbienelor cu privire la faptul că da, într-adevăr poate exista și discriminare în lumea asta, dar cu siguranță nu se referă la ei.
Pe de altă parte, consider că marșul normalității … sau al a-normalității, organizat de Noua Dreaptă și restul patrioților nu face altceva decât să le dea apă la moară homosexualilor și lesbienelor.
Atât timp cât îi bagi în seamă, atât timp cât organizezi contramanifestații și atât timp cât urlii din toți rărunchii împotriva unei manifestări gay nu faci decât să încurajezi mentalitatea lor cu privire la faptul că sunt oprimați și discriminați.
Poate ar trebui ca noi toți care suntem anti-parade să ne focusăm atenția asupra unor lucruri cu adevărat importante și presante pentru societatea umană, ca lipsa vaccinurilor anti-rujeolă, lipsa tratamentelor anti-cancer, întârzierea subvențiilor pentru fermieri, lipsa autostrăzilor, lipsa unei infrastructuri de turism eficientă, lipsa sistemelor de irigații.
Nu … pe noi ne deranjează faptul că poponarii fac paradă și astfel, noi facem o contra-paradă, ca să fim cel puțin la fel de ridicoli ca poponarii.
Iată că mi se termină spațiul și n-am apucat să vorbesc despre Pomohaci. Cum e, mai nou? Pomohaci sau popo-haci ?
Voi spune acum un lucru pe care nimeni, din Biserica Ortodoxă Română nu-l va accepta, dar îl voi spune, pentru simplul fapt că trebuie spus.
Dacă, în loc de retardați și țărani veniți de la coada vacii ați accepta în seminarii și în facultățile teologice sau, mai grav, în mânăstiri, doar oameni cu un coeficient de inteligență destul de ridicat, poate n-ați avea atâtea cazuri de homosexualitate și lesbianism sau „preacurvie” în mânăstiri și în bisericile parohiale.
Dacă, dragi părinți ortodocși, în loc să ascundeți rahatul sub preș, v-ați lua inima în dinți și ați accepta că da, într-adevăr, există probleme grave în conduita preoților și călugărilor sau călugărițelor voastre, poate că astfel de cazuri ca al lui Pomohaci n-ar exista.
Însă la voi vorbește doar banul și doar impresia de fațadă, „să nu ne vorbească lumea … ce va zice lumea”, pe voi nu vă interesează să vă rezolvați problemele, atât timp cât nu se află despre ele, iar dacă se află vă dați de ceasul morții pentru a scoate în evidență faptul că NU TREBUIE JUDECATĂ ÎNTREAGA BISERICĂ PENTRU FAPTELE UNOR SPURCAȚI.
Eu zic că trebuie, pentru că acei spurcați au fost formați în credința creștin-ortodoxă tocmai de către întreaga biserică, iar dacă biserica ar vrea, cu adevărat, să se curețe și să se lepede de Satana, ar face reforme reale.
Am scris atât de mult în acest articol, încât pe ediția print nu mai am loc de poză, însă voi știți cine este omul din spatele textului, este același om care va spune lucrurilor pe nume, ori de câte ori este nevoie, indiferent de cine, ce spune, pentru că dacă aș fi ascultat ce-mi spune lumea, astăzi eram preot și eram blagoslovit de lume pentru faptul că fac parte dintr-o tagmă care începe să miroasă grav a corupție și a ipocrizie.

Da, pe Ovidiu Adrian Bucur nu puțini oameni l-au îndemnat „să se facă popă”, iar singurul motiv pentru care nu m-am făcut popă a fost faptul că nu m-am considerat destul de sfânt și fără de prihană încât să-i slujesc lui Dumnezeu. Eu știu că sunt un păcătos și știu câte multe și mari minunății am făcut în viața mea, astfel că m-aș fi considerat un profan să îmbrac hainele preoțești … bag seamă că nu la fel cred cei care sub straiele preoțești își ascund trupurile și intențiile lor sinistre.