Ovidiu Bucur: „Doamnelor și domnilor – ați fost magnifici”

Nu, opinia de astăzi, spre deosebire de retorica emisă de oficialități în ultimele zile, nu este despre cetățeni, ci despre ei, despre autorități, despre primari, despre cei care, vreme de luni de zile s-au zbătut pentru ca edițiile din acest an a Zilelor Municipiului Turda și a Zilelor Municipiului Câmpia Turzii să fie cele mai reușite din ultimii 10 ani.

Probabil că ideea ca aceste evenimente să fie organizate deodată a stârnit multe controverse, nervi întinși la maxim și o oarecare tensiune între cele două administrații, însă în calitate de om care a participat „și colo, și colo” la evenimente, vreau să spun un mare, sincer și din suflet „Jos Pălăria!” pentru Câmpia Turzii și Turda / Turda și Câmpia Turzii.

Mereu am fost pe principiul că performanța poate fi generată de competiție, iar când doi primari cu ambiții, caracter și orgolii atât de puternice precum Cristian Matei și Dorin Lojigan / Dorin Lojigan și Cristian Matei, își pun toate resursele înspre înfăptuirea unui țel, atunci lucrurile nu au cum să iasă decât perfect.

Cunosc parte din echipele de organizare, atât de la Turda, cât și de la Câmpia Turzii și cunosc nivelul de muncă la care s-a ajuns pentru ca zilele celor două orașe să fie organizate fără cusur. De la lucru peste program, la stres, nervi, oboseală … contracte de rezolvat cu artiști, sunet, evenimente amânate, toate au făcut parte din farmecul celor 3 zile de evenimente.

Una peste alta, cetățenii din cele două orașe ar trebui să fie mândri de faptul că au doi primari atât de ambițioși, atât de hotărâți să demonstreze, dar competiția indirectă dintre cele două orașe trebuie să se stingă.

Două orașe cu două configurații social-economice diferite nu au cum să fie în competiție, iar dacă este să vorbim despre audiența la cele două evenimente de sărbătoare, nu au cum să concureze pentru simplul fapt că, din punct de vedere demografic, cele două orașe sunt diferite, iar până la urmă, ca să-i parafrazez pe amândoi primari … ei lucrează PENTRU cetățenii din orașul lor, nu ÎN DETRIMENTUL orașului vecin.

Oameni buni, în loc să fiți în competiție voi între voi, ar trebui să fiți în competiție cu trecutul și așteptările oamenilor, iar la acest capitol, atât Cristian Matei & echipa, cât și Dorin Lojigan & echipa sunt campioni, deoarece și-au revitalizat orașele.

Revenind la evenimentele marcate de sărbătorile celor două orașe, cine poate să conteste grandoarea și spectaculozitatea celor două evenimente?

Vă spun eu cine, opoziția din fiecare oraș în parte, dar această opoziție, prin retorica sa, nu face decât să pună paie pe foc într-o competiție indirectă menită să discrediteze, defapt, cele două administrații, astfel că să lăsăm ca expresia „câinii latră, ursul trece” să se manifeste material 🙂

Dar destul despre politică, la final vreau să transmit cele mai sincere felicitări tuturor oamenilor din ambele orașe care au pus umărul și au alocat resurse pentru ca aceste zile de sărbătoare să fie … de sărbătoare!

 

sursă foto: colaj de fotografii postate de Cristian Matei și Câmpia eXpress