Ovidiu Bucur: „Cine vă oprește să țineți post?”

Ovidiu_Adrian_BucurOameni buni, de prea multă vreme se folosește religia sau cutumele religioase ca arme și unelte în luptele politice, iar ceea ce este și mai grav e că, de obicei, cei care fac acest lucru, sunt politicienii slabi, ale căror alte argumente au picat în fața realității.

Mai nou, cea mai gravă problemă a municipiului Câmpia Turzii este faptul că se țin Zilele Câmpiei Turzii pe durata Postului Adormirii Maicii Domnului și, profitând de acest aspect, reprezentanții unui anumit partid politic au luat hotărârea de a arunca rahat în ventilator, astfel încât să împroaște toate rețelele de socializare cu murdăria și cu josnicia lor.

Au făcut, bunăoară, un clip, în care au inserat așa-zise testimoniale ale cetățenilor ofensați de faptul că nu pot ține postul din cauza manifestărilor cultural-artistico-sportive din aceste zile.

Încep așa: dacă o expoziție de handmade, o demonstrație sportivă, o inaugurare de troiță a eroilor neamului și o proiecție de film deranjează creștinii, atunci credința acelora în Dumnezeu nu este chiar atât de puternică pe cât s-ar lăuda. Nu este virtuos cel care se abține de la carne, dar lucrează într-o seră, ci cel care se abține de la carne, dar lucrează în măcelărie, tot așa cum nu este virtuos cel care se roagă în biserică, ci cel care se roagă între mireni, în public, cu fața spre Dumnezeu, dar cu trupul între păcătoși.

„Strâmtă și anevoioasă este calea spre mântuire” spune un citat din Sfânta Scriptură și la fel spun și eu, dar haideți să ne întoarcem în urmă cu doi-trei ani, când Zilele Municipiului Câmpia Turzii se organizau PE 15 AUGUST, adică exact de Sf. Mărie Mare și le organizau Petre & Co. Oare atunci nu abureau micii, nu sfârâiau grătarele și nu suna muzica de dimineața până seara? Atunci nu mai erați creștini, dragii moșului? Atunci ce erați?

Aaaa, dar doar pentru că nu mai suntem „la oala cu sarmale” acum putem spune că sarmalele-s borșite? Ei bine nu, dragilor, nu puteți spune. Nu mai suntem în Evul Mediu să ne ghidăm fiecare pas după voința Bisericii, pentru că Bisericii nu-i pasă câtuși de puțin de noi, iar pe unii dintre voi nu i-am văzut la Biserică decât la nunți, înmormântări și instalări de Windows, astfel că mi-e greu să cred că sunteți atât de credincioși, pe cât vă dați.

Trăim într-o perioadă modernă, în care cutumele bisericești au loc doar în biserică sau în rândurile celor care fac această alegere, de a le practica, dar Biserica nu are dreptul să-mi ia mie libertatea de a alege … eu îl port pe Dumnezeu în suflet exact în maniera în care vreau eu, nu în maniera în care-mi spun colegii lui Popocraci, astfel că voi, politicieni puși pe manipulat, nu vă întindeți mai mult decât este plapuma și nu folosiți credința și biserica drept arme, pentru că … luați numele lui Dumnezeu în deșert, iar asta se cheamă o încălcare a celor 10 porunci.

A … o altă încălcare este preacurvia și sodomia … dar despre asta vom vorbi mai târziu!