Ovidiu Bucur: „Ce-a fost mai întâi? Oul sau armeanul?”

Viața este atât de haioasă și de ironică încât uneori ai impresia că ți se joacă o festă, iar multora dintre noi li s-a jucat ieri o festă.

Bunăoară, iese eternul Vosganian, ăsta care e parlamentar dinainte să fie om, și s-apucă să zică public că ouăle găinilor crescute de țărani văduvesc bugetul național cu miliarde de lei anual.

„Să presupunem că folosim, în demonstraţia noastră, două găini ouătoare. Una dintre ele aparţine unei ferme, cealaltă unui coteţ. Oul fermierului va lua calea pieţei şi va fi vândut, în medie, cu 1 leu (pentru ouăle ecologice ceva mai mult, pentru celelalte ceva mai puţin). Oul gospodarului va trece direct din coteţ în tigaie. Oul vândut va aduce bugetului TVA, impozit pe profit şi pe dividende, impozit pe salarii şi contribuţii la asigurările sociale. La asta se adaugă faptul că, la rândul lor, salariile şi profiturile obţinute din producţia fermierului, din prestaţiile angrosistului şi din serviciile supermarketurilor reintră în circuit şi generează iarăşi impozite şi taxe. În schimb, oul din coteţ, în drumul său spre tigaie, nu produce niciun ban. La fel în ce priveşte roşiile din brazdele de acasă, magiunul din prunii din grădină, săpunul din grăsimile adunate peste an, pulovărele tricotate din lâna oilor de la stână etc. etc. Toate acestea, coteţele, brazdele, grădinile, stânele şi atelierele din fundul curţii produc produs intern brut, dar nu produc şi impozite. Producţia din gospodăriile populaţiei ajunge la peste 20% din PIB, fără să producă niciun leu impozit la stat. Doar ceva neglijabil, prin pieţele ţărăneşti.” este declarația halucinantă a lui Vosganian, preluată de subsemnatul de pe site-ul adevărul.ro.

Bun … prin postarea lui, Vosganian a demonstrat două lucruri mari și late: 1. Că are idei de biruri similare cu cele din perioada fanarioților, 2. Că populismul jucat și para-jucat de actualul arc de guvernare a pus bugetul național pe butuci, iar acum ai noștri, ca brazii, nu mai știu ei ce să impoziteze, c-ar pune taxă și pe sex, ca să scoată pârleazul.

Păi bă, competenții politici a lu Pește Prăjit, bă, vizionarii vieții, care vă dați pensii speciale, salarii speciale, meniul zilei fără adaos comercial, chiar cu subvenție, voi … 400 de papagali + alții 400 care freacă menta prin ministere, voi credeți că așa se conduce o țară? Cu biruri stupide, cu luptă de clasă și cu discrepanțe între „populime” (să nu zic altceva) și voi, mă?

Maniu, Brătianu, Iorga și alții ca ei, dacă s-ar scula acum din morți, v-ar pune în fața Mauserelor, pe voi ăștia cărora v-a ajuns lingura de argint atât de mare în gură încât ne-ați pune botnițe, ca să nu mâncăm din propria avuție, doar pentru a avea voi ce impozita.

Iar lui Vosganian i-aș spune franc în față și-mi pare rău că nu i-am spus când l-am avut în față: „Tu, ciocoiule, ține-ți ideile de ciocoi pentru tine însuți, spune-le într-o pungă și-o să le ascultăm noi când suntem constipați.”

Dați bani la Catedrala Mântuirii vieții, vă dați bani vouă prin salarii, indemnizații, pensii, scutiri și subvenții și veniți să puneți biruri pe oul din grădina bunicii? Păi nu vă afumăm noi, oțâră, cu ardei iute, ca să știți data viitoare să nu vă mai puneți cu țăranul român?

Iar voi, cei care citiți acest articol, voi nu v-ați săturat să apară tot câte-un geniu ca Vosganian, Liviu Pop, Shaiddeh și alți genii ai poporului român și să ne livreze tot felul de labe? Până când îi mai rabdă țara asta pe ciumele astea?