Ovidiu Bucur: „Apa trece, gargara rămâne”

Mi se pare mie sau unii dintre politicienii și antreprenorii locali au atât de mult timp liber încât stau la o reală sesiune de trolling pe rețelele de socializare, sesiune al cărui subiect este planul tarifar pentru serviciile de apă și canalizare, care se va vota joia viitoare, la Câmpia Turzii.

Pentru cei de pe net n-are rost să vă arăt câtă gargară s-a pulverizat pe facebook și în spațiul public, cu privire la acest subiect, pentru că aproape toată lumea din Câmpia Turzii și-a dat cu părerea pe acest subiect.

Totuși, dintre liderii politici locali, doar unul are inteligența și răbdarea să stea, să analizeze și să nu se arunce în declarații, precum fata mare în patul matrimonial, iar acesta este Dorin Lojigan.

L-ați văzut pe primar făcând scandal și amenințând că nu votează? L-ați văzut luând atitudine împotriva sau pentru … nu, primarul știe că acest subiect este atât de delicat, încât nu poate fi discutat nici pe rețelele de socializare, nici în presă și nici prin diverse petiții și eventuri create de aripa frântă a politicii locale (vezi candidații care n-au luat decât 1% în 2016).

Ei bine, eu nu o să vă spun nici dacă sunt pentru aprobarea tarifului și nici dacă sunt împotriva aprobării tarifului, deoarece eu sunt jurnalist și scopul meu este să vă informez și-am să vă informez ce se va întâmpla și dacă … și dacă.

Așadar, dacă forul deliberativ local va vota proiectul de hotărâre privind planul tarifar propus de Compania de Apă Arieș, se va solicita finanțarea de la Bruxelles și după ce se va aproba finanțarea vor demara licitațiile de lucrări, după licitații se va trece la spart și înlocuit sau introdus țevi – cunoașteți scenariul că a mai fost – singura diferență față de primul proiect implementat de CAA este că nu se va mai lucra la stația de epurare și se vor băga mult mai mulți bani în comune.

Despre calitatea lucrărilor, despre respectarea proiectelor, despre corectitudinea implementării proiectului n-are rost să mă antepronunț deoarece actualul director nu lucra la CAA când s-au realizat lucrările pe primul pas, deci „ce-a fost, a fost”.

Dacă … nu se va aproba planul tarifar, există două posibilități: fie CAA mai vine odată cu el, în regim de urgență, în speranța că se aprobă, fie va trebui modificat … dacă va fi modificat, finanțarea e „pa, la revedere”, investițiile sunt „pa, la revedere” și va începe balamucul.

Practic, ratarea unui proiect european în valoare de 151 de milioane de euro va arunca în aer toată zona Turda-Câmpia Turzii, cu toate comunele din zonă și toate oalele se vor sparge în capul consilierilor de la Câmpia Turzii, pentru că ar fi SINGURII care nu aprobă planul tarifar.

Acu vă întreb, retoric de altfel, chiar credeți că un consilier local din Câmpia Turzii își poate permite să stea liniștit și poate dormi liniștit pe pernă, știind că prin votul său a spus „adio” la 151 de milioane de euro?

Nu mai zic nimic, închei aici și-i las pe scandalagii să-și propovăduiască evangheliile lui Gigi Contra, așteptând liniștit ședința de joi – foarte liniștit, de altfel.