Organizarea fără cusur a Zilelor Municipiului Turda i-a lăsat fără replică pe cei de la T9?

ZMT2016În 6 iulie a.c., adică la o lună după ce Cristian Matei câștiga alegerile locale la Turda, în fața lui Andrei Suciu de la T9, membrii organizației politico-civice puneau întrebarea „Cât costă Zilele Turzii”.

„Solicităm (…) Primăriei Turda să comunice public care este bugetul alocat Zilelor Turzii pentru ediția 2016 și să afișeze pe website-ul Primăriei informațiile de mai sus, corespunzător organizării ediției din acest an.”, spuneau cei de la T9 în 6 iulie.

Acum, după ce Zilele Municipiului Turda, ediția 2016, au devenit istorie, toată lumea din sfera politico-civică a Turzii se aștepta la cel puțin un comunicat de presă din partea „ochiului critic” denumit „T9”, însă acel comunicat n-a mai venit.

Nu tu, un comentariu acid, nu tu, o cerere sau o propunere de dezbatere publică, nimic, ca și cum cei de la T9 ar fi, în sfârșit, de acord cu executivul local?

Dincolo de întrebarea noastră, ironică, de mai sus, trebuie recunoscut faptul că ediția 2016 a Zilelor Municipiului Turda a excelat prin organizare, prin ordine, eleganță, artiști, practic a fost fără cusur, fapt dovedit de miile de turdeni care s-au închesuit la scena din Parcul Teilor, de sutele de mii de postări pe facebook ale tuturor oamenilor care iubesc Turda, și de comentariile pozitive venite dinspre alte orașe, dinspre instituții de presă din alte zone ale României.

Astfel, primul hop al administrației Matei a fost trecut cu brio, lucru semnalat inclusiv de „gura poporului” – T9, care astăzi tace.