O apariţie mai puţin obişnuită în Parcul Natural Apuseni. Vezi video!

Parcul Natural Apuseni este o arie protejată de interes național, întinsă pe teritoriile administrative ale județelor Alba, Cluj şi Bihor, în partea central-estică a Munţilor Apuseni. Cu o suprafață de 75.784 hectare, adăposteşte mai multe specii de animale, păsări, peşti şi reptile.

“Viața sălbatică din România, cealaltă parte a naturii, parte pe care puțini dintre noi sunt privilegiați să o vadă și să o cunoască”, scriu reprezentanţii Parcului Natural Apuseni, pe Facebook.

Ursul brun (Ursus arctos) este un animal deosebit de puternic, aparținând familiei Urside. Are un corp de până la 2,5 m lungime, o înălțime la greabăn de până spre 1,5 m și o greutate maximă de 600 kg.

Ursul brun poate trăi până la 30 de ani în natură și până la 50 de ani în captivitate. Ursul brun are o blană deasă, mult apreciată, cu două rânduri de peri, spicul și puful. Deși culoarea de bază este cea brun-cafenie, variațiile sunt deosebit de mari, de la urși roșcați la cei aproape negri. Unele exemplare prezintă pete albe la baza gâtului, formând uneori un adevărat guler, asemănător cu cel al ursului gulerat de Himalaya.

Cea mai numeroasă populație de urşi bruni este atestată în România: 6.000-6.300 de urși bruni, conform datelor din 2014.

sursa foto-video: Facebook (Parcul Natural Apuseni)