O nouă campanie electorală presărată cu ameninţări

Ca de fiecare dată, campaniile electorale neaoşe româneşti atrag după ele episoade de care niciun popor şi niciun politician nu ar trebui să fie mândru.

În anul 2009, când campania electorală pentru Parlamentul European era în toi, Câmpia Turzii a fost zguduită de un scandal desprins, parcă, din filmele cu mafioţi.

Cristi Maier, proaspăt debarcat la PD-L, după mai mulţi ani petrecuţi în PSD îl acuza pe consilierul judeţean de atunci, Florin Cuc, că l-ar fi răpit şi ameninţat cu un dispozitiv de electroşocuri.

Incidentul a ţinut primele pagini ale ziarelor.

Ei bine, în această campanie electorală, ameninţările au revenit la ordinea zilei.

Astfel, doi candidaţi ai ARD, Cristian Haiduc şi Mircea Irimie susţin că ar fi fost ameninţaţi de senatorul Alexandru Cordoş, ca urmare a unor declaraţii făcute de Haiduc şi de Irimie, în timpul campaniei.

“Mi-a spus că a încercat să fie elegant, dar că de-acum mă pot aştepta la orice” spune Irimie.

Ca o coincidenţă, la doar două zile după ameninţările proferate de Alexandru Cordoş la adresa adversarilor din ARD, fiul lui Mircea Irimie a fost implicat într-un scandal presărat cu cuţite, ţigani şi urmăriri prin grădini, ca în filme.

Mircea Irimie susţine că nu consideră atacul asupra fiului său ca având vreo legătură cu ameninţările proferate de Alexandru Cordoş.

“La Poliţie am fost întrebat dacă am primit ameninţări în ultima vreme, şi am povestit episodul cu Alexandru Cordoş, dar totuşi nu cred că ar fi în spatele acestui atac”, spune Mircea Irimie.

Nici Alexandru Cordoş, nici Cristi Haiduc nu au fost de găsit pentru a da detalii despre evenimente.

Leave a Reply