Mihai Lucan despre ancheta DIICOT asupra sa: „Doar Dumnezeu poate să mă protejeze!”

Cel mai notoriu subiect de presă din această perioadă nu este Sărbătoarea Crăciunului, ci anchetarea de către DIICOT a profesorului urolog, Mihai Lucan, de la Cluj Napoca.

La o săptămână după ce a fost ridicat de procurorii DIICOT, Lucan a făcut o serie de declarații de presă.

„„Mai am o agendă, dacă vreţi v-o dau, ca să vedeţi cât de secretă e. Nu comentez ce spun procurorii. Crdeţi că am vrut să-l abordez pe şeful DIICOT? Aţi interpretat greşit. Cele mai mari acuzaţii posibile. Exclus ca în conturile firmei mele să fi ajuns 5 milioane de lei. Doar Dumnezeu poate să mă protejeze”, a spus Mihai Lucan, care s-a prezentat la Poliţie conform termenilor controlului judiciar decis în cazul său şi al fiului său.

Medicul Mihai Lucan, cercetat sub control judiciar pentru delapidare în cazul Institutului de Urologie şi Transplant din Cluj, avea un jurnal în care îşi nota planurile, inclusiv pe acela conform căruia avocata lui ar fi trebuit să creeze „un cerc protector” în jurul său, construind în locul său relaţii cu oameni din sistemul judiciar.

Tot mai multe cazuri de comportament ne-etic sau ilegal a diferiților doctori ies la lumină și n-ar fi exclus ca și la Câmpia Turzii să existe astfel de cazuri.

sursa foto: Monitorul de Cluj