„Micul biciclist și siguranța sa” – campanie de prevenire a accidentelor rutiere în județul Cluj

Peste 50 de elevi au participat ieri la un concurs organizat în cadrul programului ,,Micul biciclist şi siguranţa lui”.
Poliţiştii le-au explicat participanţilor semnificaţia indicatoarelor rutiere şi importanţa respectării regulilor de circulaţie.

La data de 6 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat un concurs de îndemânare privind circulaţia cu bicicleta.

Activitatea s-a derulat în cadrul programului ,,Micul biciclist şi siguranţa lui”, organizat în parteneriat cu Asociaţia Sportivă ,,Clujul pedalează”, proiect ce se derulează de câţiva ani şi care îşi propune să contribuie la educaţia rutieră a copiilor şi să prevină evenimentele rutiere în care acestia ar putea fi implicaţi.

La activitatea de ieri au participat peste 50 de elevi din Cluj-Napoca, din ciclul primar şi gimnazial. Poliţiştii le-au explicat acestora semnificaţia indicatoarelor rutiere şi au adus în atenţia lor importanţa respectării regulilor de circulaţie.

Cei prezenţi au fost informaţi cu privire la vârsta minimă pe care trebuie să o aibă pentru a circula cu bicicleta pe drumurile publice, respectiv 14 ani, fiindu-le prezentate principalele regulile de care trebuie să ţină cont pentru a fi în siguranţă în trafic.

La finalul concursului, toţi participanţii au fost premiaţi de către organizatori.
Poliţiştii vor continua acţiunile de educaţie rutieră în şcoli.