Mai multe furturi descoperite de polițiștii clujeni


În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au identificat doi bărbaţi bănuiţi de comiterea unui furt dintr-o societate comercială.
Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ulterior arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Conform probatoriului administrat, în noaptea de 30/31.12.2017, doi bărbaţi ar fi pătruns, prin efracţie, într-o societate comercială din centrul municipiului Cluj-Napoca, de unde ar fi sustras bunuri în valoare de circa 2.000 de lei.
În urma investigaţiilor efectuate de către poliţişti, a fost stabilită identitatea celor în cauză, fiind vorba despre doi bărbaţi, de 24 şi 28 de ani, din Cluj-Napoca.
Ulterior depistării, cei doi au fost reţinuţi 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
Fiind prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi, la data de 4 ianuarie, respectiv 5 ianuarie a.c., pe numele celor doi bărbaţi au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Cercetările continuă pentru recuperarea prejudiciului şi tragerea acestora la răspundere penală.
****

IDENTIFICATĂ ŞI REŢINUTĂ PENTRU FURT

La data de 5 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au identificat şi reţinut o femeie bănuită de comiterea unui furt.

În fapt, la data de 17.11.2017, femeia, în vârstă de 69 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce se afla într-un magazin de pe Calea Floreşti, din municipiul Cluj-Napoca, ar fi sustras din poşeta persoanei vătămate un portmoneu cu acte şi circa 1.000 de lei.
În urma probatoriului administrat, faţă de femeie a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.
Cercetările sunt continuate de către poliţişti pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a femeii.
****

DEPISTAT LA SCURT TIMP DE LA COMITEREA UNUI FURT

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au depistat un bărbat bănuit de furt, la scurt timp de la comiterea faptei.

La data de 5 ianuarie a.c., în jurul orei 16:00, un bărbat ar fi sustras o bicicletă din parcarea unui supermarket din cartierul Mărăşti, din Cluj-Napoca.
Poliţiştii au demarat verificări, iar la circa o oră de la sesizarea faptei a fost identificat un bărbat, de 55 de ani, din Cluj-Napoca, bănuit de comiterea faptei.
În urma depistării, bicicleta a fost recuperată şi predată persoanei vătămate.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, faptă prevăzută de Codul penal.

****

CONDUCĂTOR AUTO SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI, IDENTIFICAT DE POLIŢIŞTI

La data de 5 ianuarie a.c., în jurul orei 20:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Biroul Rutier, au identificat un conducător auto aflat sub influenţa alcoolului.
Cel în cauză, un bărbat, de 45 de ani, din Cluj-Napoca, a provocat un accident rutier cu pagube materiale pe strada Ialomiţei, din municipiu.
În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prevăzută de Codul penal.