Lecție de răzgândire de la primarul din Chețani

N-am mai scris de multă vreme despre Emil Mocanu, primarul comunei Chețani, dar a venit vremea să-l readucem în atenția publică, pentru simplul fapt că se răzgândește mai des decât prevede legea.

Bunăoară, în aproape un an de zile, Emil Mocanu a reușit performanța de a ține un post vacant la Direcția de Taxe și Impozite, deoarece nu s-a hotărât ce studii trebuie să aibă persoana care urmează să ocupe locul vacant.

Respectiva funcție s-a vacantat ca urmare a decesului persoanei titulare, astfel că administrația locală din Chețani era obligată să organizeze concurs pentru ocuparea postului, însă până la această oră, nu numai că nu s-a organizat concurs, însă studiile obligatorii pentru ocuparea funcției au fost modificate, prin hotărâre de Consiliu Local, DE TREI ORI.

Astfel, prima dată s-a decis că persoanele care vor să ocupe locul trebuie să aibă studii medii de economie. Agenția Națională a Funcționarilor Publici l-a urecheat pe primar, spunându-i că-i nevoie de studii superioare, astfel că primarul a modificat condițiile la studii superioare.

„Din motive obiective”, concursul pentru ocuparea postului, care trebuia să aibă loc în luna iunie, a fost amânat, ÎNSĂ NEREGULILE ABIA ACUM APAR.

Astfel, anunțul de concurs n-a fost publicat de Primăria Chețani, NICI PE PAGINA DE FACEBOOK, NICI PE SITE-UL PROPRIU ȘI NICI ÎN PRESA LOCALĂ, ÎNCĂLCÂNDU-SE PREVEDERILE LEGII 52/2003 PRIVIND TRANSPARENȚA DECIZIONALĂ.

Ba mai mult, după ce au postat un afiș privind amânarea concursului, reprezentanții comisiei de selecție n-au prezentat, în mod public, procesul verbal de amânare a concursului, așa cum cere legea.

Ei bine miercurea trecută, în ședință ordinară, Emil Mocanu a cerut consilierilor locali o nouă modificare a criteriilor de selecție, solicitându-se studii superioare de nivel debutant.

Oare de ce?