La Chețani s-a scumpit apa potabilă

Situația livrării apei potabile către populație în comuna Chețani este una cel puțin interesantă, la fel cum este în mai toate satele și comunele din județul Mureș.

Astfel apa provine de la operatorul regional, care este AquaServ Invest Mureș, însă de mentenanța rețelelor se ocupă fiecare primărie în parte.

Din acest motiv, între tariful practicat de AquaServ Invest și tarifele care sunt puse în fața cetățenilor apar modificări, în mai toate comunele județului Mureș, lucru care nu era la fel și la Chețani.

Până în această săptămână, locuitorii comunei Chețani care sunt conectați la rețeaua de apă a AquaServ Invest plăteau 3,82 lei/mc de apă.

Ei bine, reclamând faptul că există pierderi de apă, pe care Primăria le suportă de la bugetul local, Emil Mocanu, primarul comunei Chețani, a propus un proiect de hotărâre privind mărirea tarifului la apă, de la 3,82 lei/mc, la 4,5 lei/mc.

Cel mai înverșunat opozant al proiectului a fost chiar fostul primar, Marius Cucerzan, care a reclamat faptul că mare parte din pierderi se datorează omului care este desemnat cu întreținerea și reparațiile rețelei și că acesta ar trebui dat afară din Primărie. Totodată, Cucerzan a reclamat faptul că pierderile ar trebui suportate de către cei care folosesc apa potabilă, dar nu o plătesc și se laudă față de cei ce o plătesc.

Ulterior, consilierul PSD, Elena Cătană, a propus un tarif de 4 lei/mc, tarif votat de toți consilierii prezenți, cu excepția lui Marius Cucerzan, care s-a opus.