La Câmpia Turzii vor fi încheiate parteneriate comerciale strategice

Administrația publică locală organizează Forumul Economic din Municipiul Câmpia Turzii în perioada 23-24 aprilie 2018- eveniment care face parte din Programul International Romanian Investment Zoom.

 

Scopul acestuia îl reprezintă dezvoltarea relațiilor politico-economice bilaterale între autoritățile locale, respectiv partenerii externi și agenții economici din Municipiul Câmpia Turzii.

 

Partenerii de dialog invitați la Forumul Economic de săptămâna viitoare sunt: Excelența Sa, domnul Andrei Grinkevich-Ambasador, Ambasada Republicii Belarus în România, domnul Ministru Plenipotențiar Comercial Dr. Ayman Osman Hassan, din partea Ambasadei Republicii Arabe Egipt; Nixon Bomoy, însărcinat cu afaceri din partea Ambasadei Republicii Democratice Congo; Simion Botnari, secretar al Ambasadei Republicii Moldova, Marius Mânzat, Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Neda Raefipour, ataşat comercial din partea Ambasadei Republicii Islamice Iran în România, Barbu Mihăescu din partea Camerei de Comerț Elveția-România; Bogdan Voiculescu din partea Fortis Business Management, Gommers management BV, Olanda şi Radu Blăjan din partea Grupului Avangarde, copartener proiect RIZ, Ioan Roman, Primarul comunei Viișoara și Aurel Giurgiu Primarul Comunei Luna, operatori economici din zonă și localitate, mass-media, aparatul de specialitate al Primarului.

 

Întâlnirea se va desfăşura pe durata a două zile şi va cuprinde următorul program:

 

LUNI, 23 aprilie 2018 -Sala de Şedințe a Palatului Cultural “Ionel Floaşiu”

 

– ora 14:00- Primirea partenerilor pentru dialog din cadrul Ambasadelor, Camerelor de Comerț și Industrie Internaționale și reprezentanți ai companiilor de investiții, în vederea încheierii de cooperări bilaterale, finanțare sau asociere pentru implementarea proiectelor de investiții și/sau relații comerciale la nivel de municipiu.

 • Deschidere Forum Economic – Cuvânt de deschidere al Primarului Municipiului Câmpia Turzii
 • Prezentarea partenerilor de dialog
 • Prezentarea de către Primarul Municipiului Câmpia Turzii a proiectelor de investiții ale administrației publice locale.
 • Pauză de cafea
 • Prezentarea proiectelor de investiții de către operatorii economici din municipiu, invitați la eveniment: Arhivatorul, Cikautxo

 

 • Deplasare în teren la obiectivele de investiții ale administrației publice locale:

 

 1. Fabrica de subansambluri auto Cikautxo, Câmpia Turzii
 2. Extinderea obiectului de investiții existent – SC Parc Industrial Câmpia Turzii SA, Laminoriștilor 169
 3. Trecerea în subteran a cablurilor de iluminat public și modernizare iluminat public în zona centrală a municipiului Câmpia Turzii, obiectiv de investitții realizat în anul 2017, cu extinderea proiectului de investiții pe alte zone nou amenajate- zona centrală a municipiului.

de la intersecția străzilor 1 Decembrie 1918 cu Gheorghe Barițiu până la intersecția străzilor 1 Decembrie 1918 cu Republicii, pe ambele sensuri

– de la intersecția străzilor Laminoriștilor cu Avram Iancu până la intersecția străzilor Laminoriștilor cu Andrei Mureșanu, pe ambele sensuri.

 1. Regenerare urbană prin reabilitarea Palatului Cultural ”Ionel Floașiu”, a Teatrului de vară și a Parcului Central ”Ionel Floașiu”din Municipiul Câmpia Turzii
 2. Construire Centru social de zi, patinoar și skate park în Municipiul Câmpia Turzii- ( Parcul Mare)
 3. Construire bazin de înot didactic, Câmpia Turzii, str.Teilor nr.1K, jud.Cluj
 4. Amenajare zonă cultural – recreativă “Trei  Lacuri“ din Municipiul Câmpia Turzii

 

 

 

MARȚI, 24.04.2018 – Primăria Municipiului Câmpia Turzii – Sala Europa

 

– Ora 9,00 – Concluzii privind desfășurarea Forumului Economic – între partenerii pentru dialog, primar și specialiști ai aparatului propriu de specialitate al primarului.

 

“O economie locală, fie ea privată sau publică nu poate funcționa fără parteneri externi.  Realizarea de parteneriate strategice internaționale poate pune bazele unor relații comerciale benefice atât pentru mediul de afaceri, cât şi pentru administația publică locală. Astfel, având în vedere că Municipiul Câmpia Turzii este angrenat în realizarea Parcului Industrial Tetarom V, am considerat că un astfel de business forum este o metodă propice de a pune bazele unor protocoale diplomatico-economice, care să favorizeze dezvoltarea durabilă a economiei municipiului nostru”, declară Dorin Nicolae LOJIGAN, Primarul Municipiului Câmpia Turzii.