LA CÂMPIA TURZII A FOST SFINŢITĂ O NOUĂ CAPELĂ MORTUARĂ

Înaltpreasfinţitul Părinte † Andrei Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului a oficiat luni, 7 august 2017 slujba de sfinţire a capelei mortuare situată în Cimitirul din apropierea Staţiei 110 – str. Republicii f.n.
La ceremonia religioasă de sfinţire a capelei au participat Protopopul Crişan Daniel, preoţii ortodocşi, preotul greco catolic, romano catolic, reformat şi reprezentanţi ai celorlalte culte, baptişti şi adventişti.
Înaltpreasfinţitul Părinte † Andrei Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului a acordat „Crucea Transilvană” şi diplomă de aleasă cinstire Primarului Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae LOJIGAN.
Pentru vrednicia în relaţia apropiată cu Biserica, implicarea în acţiunile tuturor cultelor din localitate şi sprijinul acordat acestora, precum şi a faptului că ridicarea capelei mortuare s-a realizat în termen de şase luni, aşa cum a promis, Primarului Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae LOJIGAN, i-a fost acordată „Crucea Transilvană”, care este cea mai înaltă distincţie oferită de către Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului.
În cadrul ceremoniei, Primarul Dorin Nicolae Lojigan a afirmat: „Atunci când zidim o biserică, ea este darul omului către Dumnezeu. Acest dar este de fapt expresia iubirii faţă de Dumnezeu. Atunci când zidim o capelă este darul nostru, al celor vii către cei morţi pe care-i considerăm ca fiind printre noi! Este expresia iubirii şi preţuirii pentru ei. Sunt vii atâta timp cât noi nu-i vom uita niciodata! Este grija omului pentru om!”
Investiţia în valoare de 665.989,10 lei cu TVA (559.654,71 lei + 106.334,39 lei TVA) a fost executată de constructorul SC VALEX ORIZONT SRL din Baia Mare, reprezentată de administrator Alexandru VĂLEAN.
Proiectantul lucrării de investiţii a fost SS CONSTRUCT PROIECT SRL – inginer Paul Marius SÎRBU iar dirigintele de Santier al SC STRUCTURALL CONSALTING NAPOCA SRL este inginerul Marius Sebastian HULPE.
Pentru buna funcţionare a acesteia, au fost executate şi lucrări de extindere a reţelei de gaze naturale în valoare de 57.600 lei cu TVA ( 48.000 lei + 9.600 lei TVA) de către SC MONTREPCOM SRL, urmând ca extinderea de reţea de energie electrică în valoare de 74.111,98 lei cu TVA ( 62.278,98 lei + 11.833 lei TVA) să fie executată de către SC REEA PROCONS SERV SRL.
Echipele au colaborat excelent, sub directa coordonare a Serviciului Investiţii şi atenta implicare a primarului Dorin Nicolae LOJIGAN şi a viceprimarului Róbert István SZABÓ.
Primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae LOJIGAN, declară că este extrem de mulţumit de modul în care au decurs lucrările de construire a capelei mortuare şi apreciază efortul depus de echipele de specialişti şi muncitori implicaţi în realizarea investiţiei.

DIRECŢIA RELAŢII CU
COMUNITATEA