Ipoteză interesantă: „Complexul La 3 Lacuri a fost depopulat de pești”

Astăzi am primit o informație, pe surse, care ne spune că, după alegerile din iunie 2016, la complexul de agrement „La 3 lacuri” a fost organizată o partidă de pescuit de control, în colaborare cu inspectori veniți de la secția de piscicultură a USMAV Cluj.

Ca urmare a acelei partide de pescuit s-a constatat că, deși pe durata ultimilor trei ani, au fost efectuate două repopulări cu crap, în 2013 și 2015, în iulie 2016, când a fost efectuată inspecția celor de la USAMV, lacurile erau „trei gropi pline cu apă și foarte puțin pește”.

Ba mai mult, din cercetările efectuate în toamna anului trecut, se pare că viremia de primăvară, care a afectat efectivul de crap (și așa puțin) din cele trei lacuri nu a fost combătută, astfel că efectivul este, în continuare afectat, iar o nouă repopulare n-ar face decât să complice situația.

Așadar, exista posibilitatea ca sezonul de pescuit 2017 „La trei lacuri” să fie în primejdie, însă sursele noastre afirmă că, odată cu trecerea sezonului rece și a înghețului, autoritățile locale vor face tot posibilul pentru remedierea problemei cu viremia de primăvară, dar și pentru a repopula lacurile cu crap.

Totodată, există intenție și putință, la nivelul executivului local, de a se accesa fonduri europene pentru renovarea și modernizarea complexului.

În acest sens, primarul, Dorin Lojigan, a inițiat procedurile de întabulare a terenului pe care se află lacurile de pescuit, proceduri care s-au încheiat cu succes pentru administrație.

Reamintim publicului că, în 2015, fostul primar, Hanga Radu, a inițiat un proiect de modernizare a complexului „La trei lacuri” … cum l-o fi inițiat fără să aibă întabulare … rămâne un mister.