Ipocrizia generata de frustrari – despre oferte, concerte si subiecte sterile de presa

Marea tragedie nationala care se perpetueaza in ultima perioada se refera la o investgatie realizata de un jurnalist muresean cu privire la suma platita de Primaria Targu Mures pentru un concert al Andrei Maruta.

S-au apucat, astfel, toti scribii senzationisti sa speculeze acest subiect si sa ne spuna cat de multe lucruri se faceau cu banii incasati de campianca noastra.

“Romania nu are scoli si spitale si astia platesc atatia bani pentru un concert” a fost un comentariu care efectiv m-a infuriat si m’a determinat sa scriu acest articol.

Haideti sa vorbim pe sleau: firma care o impresariaza pe Andra a facut o oferta catre Primaria Targu Mures, pe SEAP, public, in conformitate cu legea achizitiilor publice. Primaria putea sa refuze oferta sau sa o accepte, iar cererea de oferta a fost realizata in conformitate cu bugetul de venituri si cheltuieli aprobat de CL Mures la inceputul anului.

Bun, si-atunci, unde e problema?

Vorbim, totusi, de cea mai buna voce feminina a Romaniei, de artista cea mai completa, care canta mereu live si care face spectacol cat 5 mâțe sexoase si playbaciste la un loc.

Dar nu, noua ne place sa atacam si sa improscam cu noroi pe toata lumea, mai ales pe persoanele publice, fara sa luam in considerare ca 1. Era vanzarilor de albume a murit, 2. Banii de concerte se impart cu trupele si sunt impozabili 3. Nimeni nu subventioneaza cultura si 4. Unii au prea mult timp liber.

In concluzie, sa lasam artistii sa fie artisti, sa lasam actul muzical sa fie act muzical, iar daca vrem sa schimbam lumea sa incepem prin a ne schimba pe noi.