Întâlnire transnațională a cadrelor didactice din Școala Gimnazială ”Mihai Vodă” în cadrul proiectului Erasmus + ”Designing bridges among European citizens through STEAM”

Între 5-8 martie 2018 s-a desfășurat întâlnirea transnațională din cadrul proiectului Erasmus+ KA219,”Designing Bridges Among European Citizens Through STEAM”, în  Catadau, Spania. La întâlnire au participat coordonatorii și reprezentanții legali ai școlilor participante: IES Mestre Ramón Esteve from Catadau, Valencia, Spain, Narva Keeltelütseum, Narva, Estonia, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Muğla, Turkey, Școala Gimnazială “Mihai Vodă”, Mihai Viteazu, România, Instituto Superiore “Alfonso CASANOVA”, Napoli ,  Italia .

Școala Gimnazială “Mihai Vodă” a fost reprezentată de către doamnele Suciu Mihaela, în calitate de coordonator de proiect  și  Arion Daniela Maria,  directorul școlii.

În cadrul întâlnirii au fost discutate atât aspecte generale legate de proiect, alegerea unui LOGO, cât și programul de desfășurare a mobilității din Estonia,      6-11 mai 2018, la care școala noastră va participa cu 5 elevi însotiți de doi profesori.

În urma votului,  s-a stabilit ca LOGO al proiectului, lucrarea trimisă de către Școala Gimnazială ”Mihai Vodă”, aceasta fiind apreciată pozitiv de către toți participanții.

Deși  agenda de lucru a fost extrem de solicitantă, am găsit timp și pentru a cunoaște elevi ai școlii din Catadau, din familii de români stabiliți în zona respectivă, copii excepționali, apreciați de către întreaga școala și  comunitate.

Nu în ultimul rând paella valenciană și debutul sărbătorilor Las Fallas au constituit o adevărată răsplată pentru o munca bine făcută.

Asteptăm cu nerabdare mobilitatea din Estonia, în cadrul căreia elevii noștri vor învăța despre construcția și utilizarea roboților și îi vor învăța pe ceilalți metode  prin care pot fi studiate științific zonele naturale protejate, astfel încât să fie semnalate din timp modificările care le-ar pune în pericol.

Proiectele de acest gen sunt extrem de importante, atât pentru deschiderea orizontului științific și cultural al participanților, pentru învățarea unor metode noi de lucru, pentru dezvoltarea unor compețente lingvistice și sociale, dar și pentru a prezenta lumii întregi o imagine frumoasă, civilizată și care să ne facă cinste a școlii românești, a comunității din care provin participanții, a României în general.

 

 

Prof. Suciu Mihaela Laura