EXCLUSIV: 12.800 de lei plătiți ILEGAL de către o Primărie spre AJF Cluj

Curtea de Conturi a județului Cluj a dat publicității raportul privind controlul efectuat la Primăria Luna, pentru anul bugetar 2015, control efectuat în iunie-iulie 2016.

În conformitate cu acel raport, UAT Luna ar fi plătit, în mod nelegal, 12.800 de lei către AJF Cluj, în vederea susținerii activității celor două echipe de fotbal din comună, Spicul Luna respectiv Steaua Gligorești, în campionatul teritorial Câmpia Turzii.

Motivul invocat de Curtea de Conturi este acela că UAT Luna a susținut financiar activitatea celor două echipe, fără a face parte din Adunarea Generală a Asociaților la niciuna dintre ele și fără a acorda finanțarea în temeiul legii 350/2005 privind finanțările nerambursabile acordate ONG-urilor și activităților religios-cultural-sportive.

Interesant este că aceeași Curte de Conturi nu a luat în calcul faptul că aceeași UAT Luna a acordat finanțări în valoare de 15.000 de lei, în 2015, către Parohiile Ortodoxe din Luna, Luncani și Gligorești, FĂRĂ TEMEI LEGAL, adică fără un o selecție prealabilă, în baza aceleiași legi 350/2005.

Contactat telefonic de Ziarul „15 minute” principalul ordonator de credite al comunei Luna, din anul 2015, fostul primar, Laurențiu Tor, a declarat că el nu a fost informat de către consilierii juridici cu privire la necesitatea documentelor invocate de Curtea de Conturi și că, devreme ce finanțările au fost aprobate de Consiliul Local, el consideră că nu s-a comis o ilegalitate.