Ecologizare, restaurare și reînnoire a mobilierului urban la Turda

Sâmbătă, 26 mai 2018, începând cu ora 10.00, tinerii clubului de debate „Ion Rațiu” au organizat o activitate de ecologizare, restaurare și reînnoire a mobilierului urban aferent porțiunii dintre sediul pompierilor și strada Petru Maior.

Activitatea a fost realizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Turda, Compania de Apă Arieș, Salina Turda și Domeniul Public Turda.

Le multumim şi celor 25 de voluntari dornici să contribuie la înfrumuseţarea oraşului Turda, care au reușit să vopsească 25 de bănci și 8 mese. De asemenea, s-au montat 6 bănci noi și 5 coșuri de gunoi.

În privința deșeurilor putem spune că vedem totuși un progres deoarece, comparativ cu prima acțiune de ecologizare din noiembrie, unde am strâns peste 25 de saci plini, de această dată am strâns doar 10.

Deși în ziua următoare am putut observa aruncate deja pe jos pungi de semințe, sticle de alcool sau lumânări,  alături de diferite texte scrise pe băncile proaspăt vopsite, putem spune că suntem încrezători că pe parcursul următoarelor luni vom vedea un progres în ceea ce privește modul în care cetățenii prețuiesc curățenia şi bunurile comune din spaţiul public.

În lunile următoare vom organiza regulat acțiuni de ecologizare ale acestei zone sperând că vom reuși să-i determinăm și pe ceilalți cetățeni să se implice sau, cel putin, să prețuiască.