Dispariția lui Emil Molnar modifică balanța de putere în consiliul local

loc vacantDin păcate, deja trebuie să vorbim la timpul trecut despre Emil Molnar, însă viața merge mai departe și la fel se va întâmpla și cu consiliul local Turda care, odată cu dispariția consilierului local PSD va suferi câteva schimbări, din punct de vedere politic.

După cum multă lume știe, la alegerile din 2012, PSD și PNL au candidat pe liste comune, astfel că locul lăsat liber de tragicul eveniment petrecut recent poate fi completat de următoarele persoane: Nicolae Giurgiu(PNL), Robert Cojan(PSD), Costea Constantin(PNL), Sârbu Vasile(PSD), Grumaz Vasile Tudor(PNL), Soporan Adrian-Simion(PSD), Felezeu Calin-Valentin(PNL) și Fãrcaş Traian(PSD).

Conform listei supleanților, Nicolae Giurgiu ar trebui să intre în consiliul local, pe locul lăsat liber de Emil Molnar, astfel că PSD-ul ar pierde un consilier local, ajungând la un număr de doar doi reprezentanți, iar PNL ar avea, cu Nicolae Giurgiu, opt consilieri locali.

Cu 8 consilieri proprii și 2 aliați de la UDMR, PNL ar avea, în sfârșit, o majoritate mai clară în consiliul local Turda, iar ponderea independenților ar scădea vertiginos, punându-se bazele unui 2016 în care PNL să fie la butoane, chiar în anul electoral.

Însă, accederea lui Giurgiu în CL este puțin probabilă, având în vedere calitatea acestuia de reprezentant în Adunarea Generală a Acționarilor la două societăți comerciale ale consiliului local, respectiv Turda Salina Durgău SA și Domeniul Public SA.

Astfel, dacă Giurgiu nu intră în Consiliul Local, s-ar putea crea o posibilitate pentru fostul președinte al Consiliului de Administrație de la Salină, avocatul Robert Cojan, iar astfel PSD și PNL și-ar menține numerele actuale de consilieri locali.

Rămâne de văzut, la proxima ședință de consiliu, cum se vor așeza lucrurile.