Direcția Agricolă îl contrazice pe Tișe

După ce Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a lansat în această dimineață un atac la adresa Ministerului Agriculturii, cu privire la un teren aflat în imediata vecinătate a Aeroportului Cluj, din cauza căruia, după spusele lui Tișe, s-ar împiedica dezvoltarea aeroportului, Direcția Agricolă a Județului Cluj a remis un comunicat de presă în care-l contrazice pe președintele CJ Cluj.

„DAJ Cluj deține în administrare platforma tehnică de beton în suprafață de 12018 mp, bun care se află în proprietatea publică a Statului Român. Deși imobilul în discuție figurează în proprietatea publică a Statului Român, în inventarul Ministerului Agricol și în administrarea DAJ Cluj, în Cartea Funciară sunt înscriși în calitate de proprietari asupra anexelor județul Cluj și Aviatrans SRL. În privința SC Aviatrans SRL, printr-o sentință civilă rămasă definitivă s-a reținut că această entitate nu deține niciun drept asupra acestui imobil. Raportat la cele de mai sus ne aflăm în situația în care un imobil figurează în inventarul bunurilor aflate în proprietatea publică a Statului Român, cât și în inventarul bunurilor aflate în proprietatea publică a județului Cluj. În anul 2016 am primit o adresă din partea Consiliului Județean Cluj prin care am fost înștiințați că nu ni se mai recunoaște dreptul de proprietate asupra acestui bun. După primirea adresei sus-menționate s-au demarat procedurile juridice pentru clarificarea situației, deoarece este bun proprietate publică a statului român, în inventarul DAJ Cluj. Nu vrem să obstrucționăm niciun proiect, nu vrem să revendicăm niciun teren sau imobil, vrem doar să clarificăm situația juridică a acestei platforme, pentru a putea fi scăzută din inventarul DAJ Cluj”, se precizează în comunicat.

Ba mai mult, Mihai Arsene, directorul DAJ Cluj, a declarat pentru Monitorul de Cluj că: „Este vorba un teren mai vechi de la fosta Întreprindere de Pajiști și Fânețe care a trecut la Unitatea Fito-Sanitară care aparține de Direcția Agricolă Cluj. Din 2012, Direcția Agricolă Cluj a făcut un demers pe lângă Consiliul Județean pentru a prelua această suprafață pentru că noi nu o foloseam oricum. Dânșii au răspuns că vor discuta în ședință de consiliu, dar nu s-a mai întâmplat nimic. Peste câțiva ani, am primit o înștiințare de la Consiliul Județean că respectivul teren nu ne mai aparține, dar cu toate acestea a rămas în inventarul nostru. Am inițiat o acțiune în instanță pentru a clarifica situația încât să ne fie scos și din inventar. Noi nu vrem înapoi terenul, nici vorbă, pentru ce să folosim acel teren? Dânșii zic că nu ne mai aparține, că este al județului, așa o fi, dar să se șteagă din inventarul nostru. Nu e normal să apară în inventarul nostru și să-l folosească altcineva. Noi nu mai vrem să îl folosim. Noi nu-l vrem înapoi, Doamne Ferește, pe noi nu ne-a întrebat nimeni ce vrem de fapt cu acel teren. Era bine ca cei de la Consiliul Județean să ne întrebe. Ce să facem noi acolo printre avioane? Noi aveam în trecut contracte de efectuare a tratamentelor fito sanitare aeriene, de aceea am avut acel teren”.

Așadar, de ce ar fi trimis Alin Tișe un asemenea comunicat? Ce interes ar avea președintele CJ Cluj să mintă asupra proprietății unui teren agricol?