Demisia lui Avram Gal – motive și consecințe

Petre Pop - Liviu Pop - Avram GalOdată cu pierderea funcției de viceprimar, ca urmare a deciziei Curții de Apel Cluj, Avram Gal a luat decizia de a se retrage și din funcția de consilier local.

Deși nu a înaintat un motiv privind această decizie, este de așteptat ca Avram Gal să-și reia activitatea de consilier ministerial sau parlamentar, activități care l-au caracterizat pe fostul, de acum, viceprimar, în ultimii zece ani.

Dincolo de această demisie, rămân consecințele sale, consecințe politice și consecințe administrative, deoarece din sursele noastre, Avram Gal primise o ofertă de a continua activitatea administrativă în Câmpia Turzii, pe funcția de consilier personal al primarului, fapt care i-ar fi conferit pârghiile de a continua activitatea de atragere de investitori la Câmpia Turzii, însă devreme ce Gal Avram se retrage din administrație, se pare că relația cu investitorii străini va fi preluată de altcineva.

Pe de altă parte, o altă consecință a demisiei lui Avram Gal o constituie pierderea totală a majorității de către PSD, în consiliul local, din pricina faptului că următorul pe lista Partidului Conservator (actualmente ALDE) este un apropiat al lui Ioan Moldovan, astfel că alianța PNL+PMP+UDMR+ALDE va avea, începând din ianuarie, 11 membri, lucru confirmat și de Dorin Lojigan, într-o conferință de presă.

Astfel, plecarea lui Avram Gal din consiliul local poate fi văzută și ca un gest neloial față de aliații din PSD, deoarece să pierzi majoritatea în an electoral înseamnă o mare problemă pentru partidul condus de Petre Pop și Radu Hanga.