Daniel Buda trage un semnal de alarmă: „Investițiile străine sunt în picaj”

Europarlamentarul clujean, Daniel Buda, a ieșit public, ieri seară, acuzând guvernul PSD+ALDE de faptul că îndepărtează investitorii străini.

Acesta a declarat că România a fost retrogradată în două clasamente importante, după care se ghidează marile multinaționale atunci când caută o posibilă locație pentru investiții.

Deasemenea, Buda a precizat faptul că sumele intrate în țară sub formă de investiții străine au scăzut în anul care tocmai s-a încheiat, comparativ cu 2016.

„În primele opt luni ale anului 2017, investițiile străine directe au totalizat 2,51 miliarde de euro, în scădere cu circa 18% față de aceeași perioadă a anului trecut, când au intrat în țară aproape 3,1 miliarde de euro. În ritmul acesta, nu va trece mult timp până la o nouă somație din partea Comisiei Europene care de altfel, a trimis două avertizări Guvernului să ia măsuri pentru redresarea deficitului structural, măsuri ce nu au fost puse în practică nici până în acest moment. Sub conducerea celor trei demagogi, Dragnea, Tudose și Tăriceanu, România alunecă pe panta abruptă a eșecului economic, distanțând România cu ani lumină de calea europeană!”, a scris Buda pe pagina sa de facebook.