Creșterea calității serviciilor de ordine publică – obiectiv pentru Câmpia Turzii

Pe masa de lucru a consilierilor locali din Câmpia Turzii, care se vor reuni vineri, într-o ședință extraordinară, se va afla un protocol de colaborare între municipalitate și Inspectoratul de Poliție Județean, al cărui obiectiv este creșterea calității serviciilor de ordine publică pentru cetățenii din Câmpia Turzii.

Practic, protocolul vizează o serie de măsuri de colaborare între administrația locală și Poliția Municipiului Câmpia Turzii, crearea de patrule comune Poliția Locală – Poliția Română, care să asigure o creștere a nivelului de siguranță în municipiu.

Astfel, odată cu semnarea protocolului, grație formării de patrule comune se va putea asigura un areal mai mare, iar lucrătorii de poliție locală și agenții Poliției Române vor putea interveni mai prompt atât pentru combaterea fenomenului infracțional, cât și pentru prevenirea manifestărilor antisociale.

Pe lângă aceste patrule comune, care se vor institui, conform protocolului, doar la nevoie, colaborarea constă și pe parte tehnică și logistică – în sensul în care polițiștii locali vor putea solicita informații cu privire la potențialele cazuri antisociale sau la potențialii făptuitori de la colegii lor din Poliția Municipiului Câmpia Turzii.

„Grație protocolului cu Poliția Română, se va putea asigura inclusiv siguranța în trafic, având în vedere că agenții de Poliție Locală au atribuții și în domeniul siguranței rutiere.”, a declarat Cozmin Rotar – șeful Poliției Locale Câmpia Turzii.

O altă veste bună pentru polițiștii locali din Câmpia Turzii este că, spre finele acestei săptămâni sau la începutul săptămânii următoare, vor sosi uniformele și elementele de autoapărare (spray, baston, cătușe etc), fapt care va înlezni activitatea Poliției Locale Câmpia Turzii.