„Clujana” e în pericol – pierderi mari înregistrate de producătorul de încălțăminte

Producătorul de încălăminte, brandul județului Cluj, „Clujana”, societate aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, înregistrează, la capătul primului semestru a acestui an, pierderi de 3,7 milioane de lei, o sumă IMENSĂ, având în vedere vulnerabilitatea economică a societății.

„La finele lunii iunie 2017, Clujana avea datorii de 13,91 milioane lei, din care 4,9 milioane lei la bugetul de stat şi 6,95 milioane lei la bugetul asigurărilor sociale.

“În ceea ce priveşte obligaţiile fiscale către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, în cuantum de 9,266 milioane lei, la care se adaugă 1,535 milioane lei dobânzi şi penalităţi stabilite prin decizia de eşalonare din 2 martie 2017 emisă de către ANAF, privind obligaţiile fiscale exigibile în sold la data eliberării certificatului de atestare fiscală, s-au respectat până în mai 2017”, precizează reprezentanţii companiei.”, potrivit Monitorul de Cluj.

Ei bine, potrivit unui raport al administratorilor Clujana, se pare că eșalonarea convenită cu ANAF-ul clujean a fost pierdută, fapt care obligă societatea Clujana la plata integrală a datoriilor adunate la Fisc.

„Pierderea eşalonării s-a datorat creşterii semnificative a ratelor din eşalonarea obligaţiilor fiscale şi creşterii costurilor salariale ca urmare a creşterii salariului minim pe economie. Majoritatea activelor societăţii Clujana fiind în garanţie la ANAF, prin pierderea eşalonării considerăm că patrimoniul societăţii este pus în pericol. În vederea protejării patrimoniului şi a redresării situaţiei financiare, conducerea societăţii a început demersul pentru propunerea unui proiect de concordat preventiv, cu respectarea prevederilor legale”, se menţionează în raportul administratorilor de la Clujana.