Au inceput investigațiile în cazul accidentului în care a fost implicat un echipaj al Poliției din Câmpia Turzii

Ca urmare a știrii publicate de Ziarul „15 minute” privind autoturismul Poliției Rutiere Câmpia Turzii care a fost implicat într-un accident rutier la Viișoara, pe rețelele de socializare au apărut noi informații, dar și poze cu privire la acest accident.

„Buna seara am sa public acest articol cu accidentul petrecut sâmbătă noapte spre duminica pe raza comunei viisoara județul Cluj in care a fost implicat o mașina de poliție care nu o acordat prioritate și am intrat in noi specific polițaiul a ieșit de pe o strada secundara noi ieram pe strada cu prioritate cu totuși ca avea girofarul pornit iel trebuie sa acorde prioritate avea circa 80-90km h nici de cum nu o avut și sirena pornita astăzi am văzut tot felu de declarați pe internet tot ce o declarat IPJ Cluj i minciuna speram sa nu rămână cazu asa in favoarea lor. Dați distribuiri sa vadă o țara întreaga ce face poliția romană.”, scrie unul dintre prietenii pasagerilor autoturismului acroșat de mașina Poliției Rutiere, care atașează și fotografii de la locul accidentului.

În acest context, Ziarul „15 minute” a luat legătura cu una dintre pasagerele autoturismului, care ne-a precizat următoarele: „ Noi ne deplasam pe șoseaua principala din Viisoara înspre Triteni, șoferul a văzut celălalt autoturism urmărit ca mergea cu viteză, nu a durat nici un minut pana când mașina poliției a intrat în noi cu viteză
Nu am avut cum sa îl vedem pentru ca venea de pe o strada secundară noi fiind pe drumul principal.

Atât am apucat sa văd luminile albastre și era deja în noi.ne am dat toți jos din mașini a venit sa vadă dacă sunt răniți dintre care soțul a fost rănit și transportat la spital cu traumatism toracic

Ne-a spus ca urmărea pe cineva ca era sa intre în el prima data, ne a întrebat dacă aveam viteză și el a spus ca avea intre 80-90km/oră.

După ce au ajuns colegii lui și au văzut ca face poze nu ne-a mai lăsat sa stăm în apropiere
Și de pe strada de unde venea el avea stop trebuia măcar sa încetinească viteza nu sa treacă așa pentru ca erau case nu puteam ghici ca el vine de acolo”

Pentru a avea o imagine clară asupra accidentului, am solicitat o poziție oficială de la Carmen Jucan, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

„În comunicatul prezentat ieri, am insistat asupra capturării șoferului care conducea fără permis, însă am menționat și faptul că s-a declanșat o anchetă internă, pentru a stabili exact cauzele care au dus la producerea accidentului. Urmează ca după finalizarea anchetei să dăm publicității un comunicat de presă”, a declarant Carmen Jucan.
Practic, oamenii legii nu contestă cele prezentate pe rețelele de socializare, dar nici nu se grăbesc în a face presupuneri sau afirmații fără fundament logic și dovedit.

În conformitate cu prevederile OUG 195/2002, articolul 62, La intrarea în intersecţiile unde lumina roşie a semaforului este în funcţiune ori indicatoarele obligă la acordarea priorităţii de trecere, conducătorii autovehiculelor prevăzute la art. 61 alin. (1) (n.red. Poliție, Pompieri, Ambulanță) trebuie să reducă viteza şi să circule cu atenţie sporită pentru evitarea producerii unor accidente de circulaţie, în caz contrar urmând să răspundă potrivit legii.