Au demarat cursurile de calificare la Arhivatorul

Astăzi, Pensiunea Milexim din Câmpia Turzii a fost gazda evenimentului de începere a cursurilor de arhivar, arhivist și legător, organizate de depozitul „Arhivatorul” din comuna Luna.

Directorul depozitului, omul de afaceri, Florin Cuc, a prezentat atât depozitul, cât și cursurile „puse la bătaie”, în fața cursanților, fiind însoțit de primarul comunei Luna, Aurel Giurgiu, dar și de Ionel Sigmerean, trainerul care-i va pregăti pe cursanți.

Cele trei cursuri vor dura o lună, fiind atât teoretice, cât și practice, iar la finalul cursului, candidații vor susține un examen de absolvire, urmând a fi angajați la depozitul Arhivatorul.

„Vom încheia un protocol cu Facultatea de Istorie și Filozofie, de la Universitatea Babes Bolyai, care are și o specializare de arhivistică, iar acei dintre dumneavoastră care doresc să se înscrie la respectiva facultate, vor avea ocazia să urce pe scara ierarhică în firmă.”, a precizat Florin Cuc.

Pe de altă parte, primarul comunei Luna, Aurel Giurgiu, s-a arătat încântat de activitatea depusă de „Arhivatorul” și de directorul său, Florin Cuc.

„În urmă cu opt ani, când am inaugurat un pod peste râul Arieș, domnul Florin Cuc m-a abordat și mi-a spus că dorește să construiască un proiect mare, care să dea de lucru la oameni. Am identificat locația unde este acum Arhivatorul, am dus muncă de lămurire cu consilierii locali, însă totul s-a înfăptuit și iată că lângă Transavia a apărut Arhivatorul și noi sperăm să apară noi și noi investitori”, a spus Aurel Giurgiu.