Analiză: Dorin Lojigan și noua ordine din PSD Câmpia Turzii

PRIMAR_DORIN_NICOLAE_LOJIGANTot scandalul generat de relevarea practicilor francmasonice la care au luat parte consilierul județean PSD, Petre Pop, alături de consilierii locali PSD, Monica Uiorean și Gheorghe Rece au declanșat o reală campanie de luări de poziție din partea colegilor celor trei.

Primul care a luat atitudine a fost chiar președintele PSD Cluj, Horia Nasra, care a declarat clar că se dezice de practicile oculte ale colegilor săi.

Ei bine ieri, un alt lider al PSD-ului, în persoana vicepreședintelui PSD, Cozmin Sașa, despre care se spune că va fi noul președinte al organizației municipale, a avut o reacție similară cu a liderului de la Cluj.

„Ma delimitez total si fara echivoc de orice acțiune oculta practicată de unii dintre colegii mei din Organizația PSD Câmpia Turzii .
Consider ca scopul organizației noastre este acela de a gândi idei si a găsi soluții pentru a îmbunătății situația destul de dificila a locuitorilor municipiului Câmpia Turzii ,si doresc sa asigur simpatizanții PSD din municipiu ca exista suficiente resurse umane in cadrul organizației care sa se ocupe la modul serios de problemele adevărate ale comunității noastre!”, a fost reacția lui Cozmin Sașa.

Ei bine, față de aceată reacție, președintele PNL Câmpia Turzii și totodată primarul municipiului, Dorin Lojigan, a avut o atitudine care ne-a determinat să ridicăm o sprânceană.

”Felicitari pentru atitudine! Imi doresc in Consiliul Local oameni ca tine si nu circ ieftin, impreuna cu care sa putem construi si creste orasul nostru.” – a spus primarul.

Păi … dacă este să o luăm logic, o schimbare de atitudine în PSD, pe fondul informațiilor potrivit cărora PSD-ul s-ar fi aflat în „scădere de formă politică”, ar însemna un potențial reviriment pentru trupa alb-roșie, iar un reviriment n-are cum să-i convină primarului, care vrea să-și consolideze poziția de lider politic regional.

La toate aceste aspecte se adaugă reacția altor liberali, în momentul în care Ziarul „15 minute” a prezentat informația despre posibila revenire a lui Avram Gal în PSD.

La acea știre, mai mulți membri ai PNL au avut o reacție pozitivă, salutând posibila revenire a lui Gal în conducerea PSD-ului.

De-aici se trag mai multe concluzii, a căror probabilitate va fi demonstrată doar de viitor.

1. Fie Petre Pop – liderul defacto al PSD Câmpia Turzii este un personaj atât de detestat de PNL, încât oricine ar fi mai binevenit în fruntea partidului, chiar cu prețul întețirii luptei politice.

2. Fie PSD-ul ducea, până la acest scandal, o luptă de opoziție care i-a crescut scorul politic, lucru deranjant pentru rivali, care acum profită de degringolada din PSD.

3. Fie există o a treia forță politică, încă neapărută, de care se tem atât o parte din membri PSD, cât și o parte dintre liberali, astfel că nu exclud posibilitatea unei colaborări pentru a preveni ascensiunea celei de-a treia forțe.

4.Fie la Câmpia Turzii se pregătește un blat politic PNL + PSD, independent de prezența unei alte forțe politice.