55% dintre cetățenii Turzii NU AU contract de salubritate

Situația salubrizării municipiului Turda este una îngrijorătoare, iar asta se datorează, în mare parte, indolenței cetățenilor municipiului, care pentru a nu plăti pentru serviciile de salubritate, aleg să nu-și facă un contract de salubritate cu societatea Prival, în schimb își lasă deșeurile la punctele gospodărești sau în fața casei, de unde să le ridice echipele de la Prival.

Astfel, societatea cu capital italian colectează mult mai multe deșeuri față de cât ar trebui să colecteze, în mod normal, iar pentru a acoperi pierderile, crește tarifele față de bun-platnici.

Pe de altă parte, societatea Prival emite facturi către Primăria Turda, iar bugetul local (care este format din taxele și impozitele plătite tot de bun-platnici) este îngreunat din cauza acelor cetățeni care nu-și plătesc serviciile de colectare a deșeurilor.

Ceea ce este și mai grav este că această meteahnă a cetățenilor pune în pericol implementarea de politici care să determine o creștere a cantității de deșeuri colectate în mod selectiv.

O rezolvare a acestei probleme este sensibilizarea populației sau introducerea unei taxe de salubrizare pentru acei cetățeni care nu dețin un contract de servicii cu societatea Prival.